Netflix by měl letos v příjmech překonat 15 miliard dolarů, což je o 40 % více než loni

netflixmm
0Zobrazit komentáře

Gigant Netflix, který dominuje na poli online streamingu filmů a seriálů, hned vedle služeb jako Amazon Prime Video nebo HBO, nehodlá ani po velmi úspěšném loňském roce v žádném případě polevovat. Po uzavření roku 2017 s příjmy ve výši 11 miliard dolarů CEO Netflixu, Reed Hastings, předpokládá, že pokud vše půjde podle plánů, Netflix by se měl v příjmech ještě letos přehoupnout přes hranici 15 miliard dolarů.

To by znamenalo téměř 40% nárůst oproti loňskému roku. Netflix má aktuálně 117 milionů platících uživatelů, což je pouze o 33 milionů méně, než má HBO, k čemuž má navíc Netflix tu výhodu, že se nemusí o příjmy dělit například s kabelovými operátory a dalšími partnery. To mu dovoluje investovat miliardy dolarů do vlastního obsahu, ve kterém nyní absolutně dominuje.

Bartoš Ondřej foto Tomeš_16 (1)

Přečtěte si takéČeští Credo Ventures spoluinvestovali 153 milionů dolarů do startupu UiPath, který se tak stal miliardovým „jednorožcem“Čeští Credo Ventures spoluinvestovali 153 milionů dolarů do startupu UiPath, který se tak stal miliardovým „jednorožcem“

Vraťme se ale ještě ke 117 milionům předplatitelů, které Netflix má. Firma, která původně začala na půjčování filmů na DVD přes internet, jenž byly zákazníkům zasílány poštou, má v tomto segmentu stále kolem 3,3 milionů předplatitelů. Více než 3 miliony lidí tedy stále čekají několik dní na to, než jim domů dorazí červená obálka Netflixu s DVD uvnitř.

netflix_080117_3

Jedny z designových kanceláří Netflixu

Netflix se tak tohoto dnes již finančně ne tolik zajímavého byznysu prozatím rozhodně nehodlá vzdát. Naopak si ale musí dávat pozor na kvalitu obsahu, kterou tvoří, protože mimo zavedených hráčů se do streamingu vlastní produkce postupně pouští také Disney, společnost, kterou chtěl Netflix koupit a která má tu výhodu, že se dokáže více soustředit na programy pro celou rodinu.

Nezastavitelná mašina na peníze

Netflix má aktuálně hodnotu lehce přes 137 miliard dolarů, což je o téměř 35 miliard více, než v lednu letošního roku, kdy se Netflixu poprvé podařilo překročit hranici 100 miliard. Do vlastního obsahu pak firma plánuje jen letos investovat kolem 8 miliard dolarů, k čemuž má vyhrazena dvě kompletní studia na pozemku Warner Bros. v Hollywoodu a další chystá.

Foto: Netflix

Diskuze (0)

Novinka

Anonym