Nejnovější Doom dnes na Playstationu a Xboxu vyjde ve 4K verzi

Michal PtáčekMichal Ptáček

doom11

Hra Doom, na které se Konrád jako vývojář podílel

0Zobrazit komentáře

Ačkoliv akční střílečka Doom se poprvé hráčům představila už v roce 1993, i více než 25 let od svého vydání patří k nestárnoucím klasikám, které by neměly chybět ve sbírce žádného hráče. Na úspěch tohoto kultu o pár let později navázal ještě úspěšnější Doom 2, následně Doom 3 a v roce 2016 i nejnovější díl série s původním názvem Doom, který měl přibližit tuto klasiku i novým hráčům. A to se povedlo.

Hra, od které původně spousta fanoušků prvních dvou dílů příliš nečekala nesmírně překvapila a v podstatě napříč všemi herními platformami a magazíny díky své kvalitě nasbírala vysoce nadprůměrné hodnocení. Například na platformě Steam se tak těší průměrnému uživatelskému skóre 9 z 10.

uber

Přečtěte si takéSamořídící automobil Uberu zabil v USA ženu. Byla ovšem na vině opravdu technologie?Samořídící automobil Uberu zabil v USA ženu. Byla ovšem na vině opravdu technologie?

Už teď skvěle vypadající Doom se však dnes dočká dalšího výrazného vylepšení, které hru udělá ještě o dost atraktivnější. Vydavatel hry společnost Bethesda, známá například také díky sérii Fallout nebo The Elder Scrolls, totiž oznámil, že dnes vydá aktualizaci, která celou hru převede do 4K rozlišení. Aktualizace by měla být během pár hodin k dispozici všem majitelům konzolí Sony Playstation Pro a Microsoft Xbox One X.

Ačkoliv bližší informace nejsou známy, dá se očekávat, že „4K“ Doom bude díky použití stejného herního enginu id Tech 6 fungovat na podobném principu jako Wolfenstein II: The New Colossus. Ten na Playstation 4 Pro zvládá rozlišení 1440p a na Xbox One X pak 4K rozlišení, při 50 – 60 snímcích za vteřinu.

A takhle už bude nový 4K Doom vypadat….

foto: reprofoto Youtube

Diskuze (0)

Novinka

Anonym