Ford ve spolupráci s čínskou Alibabou otevřel výdejní automat na automobily

ford
0Zobrazit komentáře

Vypadá to, že běžné nákupy automobilů v autosalonech se pomalu stávají minulostí. Čím dál méně lidí chce trávit čas vybíráním svého nového auta osobně – rádi tak využijí spíše internet s doručením až domů nebo za sebe nechají auto koupit specializovanou firmu. Na tyto změny sází i Ford, který ve spolupráci s čínským gigantem Alibaba otevřel v čínském Guangzhou tak trochu jiný autosalon.

Svůj nový automobil si v něm totiž nevybíráte tak, že byste zaparkovali na parkovišti, přivítali se s prodejcem a poté trávili desítky minut nad procházením papírů ještě před testovací jízdou. Svůj vyhlédnutý automobil si totiž vyberete předem v aplikaci a na místě už vám bude po oskenování vašeho obličeje přistaven ze speciálního výdejního automatu, podobně jako když vhodíte minci do automatu na nápoje a vypadne vám Coca Cola.

slack1

Přečtěte si takéNové podmínky Slacku umožňují zaměstnavatelům číst soukromé zprávy všech uživatelůNové podmínky Slacku umožňují zaměstnavatelům číst soukromé zprávy všech uživatelů

Čínští zákazníci si takto mohou vyzkoušet až 10 různých modelů automobilů Ford, které si pak mohou zakoupit přímo prostřednictvím mobilní aplikace. K otestování je třeba zaplatit pouze menší poplatek a zároveň rezervační zálohu, která zároveň slouží na krytí potenciálních škod. Zákazníci si po tomto procesu mohou auto vyzkoušet po dobu 3 dní a pak ho případně vrátit.

ford2

Do výdejního automatu se takto vejde až 42 různých automobilů, od sportovního Fordu Mustang, přes kompaktní Ford Fiesta, až po SUV Ford Explorer. Koncept Fordu a Alibaby ovšem není zdaleka první svého druhu. Jeden podobný, který funguje na americkém trhu, jsme představili již před více než 2 lety.

Nashville_Vending_Machine_3.0

Konkrétně se jedná o americký startup Carvana, který nabízí zakoupení automobilů komplet online a poté následné doručení přímo domů, většinou zdarma, nebo vyzvednutí v jedné z podobných speciálních výdejních automatů po celých Spojených státech.

Foto: Ford, Carvana

Diskuze (0)

Novinka

Anonym