Facebook nakonec obávanou novinku se 2 oddělenými feedy nenasadí

Michal PtáčekMichal Ptáček

fb
0Zobrazit komentáře

Přibližně před půl rokem začal Facebook testovat novinku, která provozovatele webových stránek doslova budila hrůzou ze spaní. Americký gigant totiž zkoušel ve zhruba 6 zemích, včetně například Slovenska, rozdělit svoji sociální síť do dvou feedů, kdy jeden měl uživatelům přinášet příspěvky jejich přátel a druhý naopak příspěvky z Facebookových stránek.

Tato změna, která původně měla bojovat proti webům lákajícím na clickbaitové titulky a zároveň uživatelům umožnit lépe se dostat k příspěvkům svých přátel a rodiny, se okamžitě plošně projevila na dosahu příspěvků většiny Facebook stránek, který v některých případech spadl až o dvě třetiny.

Abu Dhabi Formula One Grand Prix

Přečtěte si takéPavel Turek: Esport aneb od zábavy pro geeky k miliardovému byznysuPavel Turek: Esport aneb od zábavy pro geeky k miliardovému byznysu

To by v podstatě pro spoustu webů čerpajících velkou část návštěvnosti právě z Facebooku bylo v určitých případech až likvidační. Nakonec si ale po dlouhém testovacím období všichni tito webmasteři mohou oddychnout.

Facebook totiž na svém oficiálním blogu informoval, že plánovanou novinku se po půlročním testování nakonec nerozhodl zařadit do reálného provozu, jednoduše z toho důvodu, že uživatelé si dva oddělené feedy nepřejí.

„Dali jste nám jasnou odpověď. Lidé dva oddělené feedy nechtějí. V průzkumech, které jsme prováděli, nám lidé sdělili, že byli méně spokojeni s příspěvky, které vidí. Dva oddělené feedy jim zároveň nepomohly v tom se snadněji spojit se svými přáteli a rodinou,“ prohlásil Facebook na svém blogu

fb

Diskuze (0)

Novinka

Anonym