Elon Musk odhalil detaily kolem podzemního přepravního systému Boring Company

boringcompanyx

Takto by měl vypadat přepravní systém v tunelech

0Zobrazit komentáře

Je tomu něco málo přes rok od doby, co se Elon Musk, který má plné ruce práce s vedením Tesly a SpaceX, pustil do nového startupu s názvem The Boring Company, který využívá speciální technologii pro efektivnější a levnější hloubení tunelů a na to navazující budování sítě tunelů pro přepravu automobilů a osob ve větších městech. V té souvislosti nyní Musk odhalil nové detaily.

Firma se nově začne zaměřovat více na budování přepravního systému sloužícího pro cyklisty a chodce a jejich přepravu mezi nejdůležitějšími body po městě, i přestože bude stále možné tunely „jezdit“ také v automobilech, jakmile se tedy pokryje poptávka první skupiny zákazníků.

komora-m

Přečtěte si takéZoot.cz má nového šéfa marketingu. Jiřího Caudra nahrazuje Martin KomoraZoot.cz má nového šéfa marketingu. Jiřího Caudra nahrazuje Martin Komora

The Boring Company by takto chtělo mít v prvním zapojeném městě, přesněji v Los Angeles, kde získalo první schválení přímo od města, tisíce stanic u zastávek metra, autobusů, blízko letišť a nejdůležitějších bodů. Potvrdil to přímo Musk na svém Twitteru a k tomu publikoval také nové video přepravního systému s informací, že bližší podrobnosti nás čekají již brzy.

Každé z přepravních „vozidel“ by se mělo vejít na povrchu na plochu zhruba jednoho klasického parkovacího místa a dovnitř pojmout pravděpodobně kolem 12-15 cestujících, kteří se z bodu A do B mohou přepravovat rychlostí kolem 200 kilometrů za hodinu. Budování sítě by tak mělo být s ohledem na velikost ve veřejném prostoru o dost jednodušší.

Foto: Reprofoto / Twitter

Diskuze (0)

Novinka

Anonym