Cisco poskytne 50 milionů dolarů na pomoc lidem bez domova v okolí Silicon Valley

Michal PtáčekMichal Ptáček

sf1
0Zobrazit komentáře

Ačkoliv americké Silicon Valley a San Francisco jsou nezpochybnitelnou Mekkou technologických inovací a startupů, řeší tyto oblasti dlouhodobě i spoustu, už ne tak příjemných problémů. Kvůli neustále se zvyšujícím životním nákladům, které z části souvisí s atraktivností zdejšího prostředí pro lidi z IT, kteří se sem po tisících stěhují, je zde totiž například obrovský problém s bezdomovectvím.

Podle aktuálních statistik je v Santa Clara oblasti, do které spadají části Silicon Valley jako Cupertino, Mountain View, San Jose, Palo Alto a Sunnyvale, kde sídlí firmy jako Apple, Facebook nebo Google, momentálně 7 394 lidí bez domova. Jejich počet se navíc, jak informuje portál TechCrunch, meziročně navýšil o 13 procent.

Takřka identická situace pak panuje v nedalekém San Francisku, kde je dle posledních statistik zhruba 7 499 lidí bez domova. Vzniká tak nesmírně paradoxní situace, kdy na jedné straně zde máme společnosti jako Apple, Facebook a Google vydělávající miliardy dolarů a měnící svět a na straně druhé skupinu obyvatel, která není schopna finančně pokrýt alespoň své základní lidské potřeby.

michalillich

Přečtěte si takéMichal Illich a jeho nový projekt Zuri: Letadlo budeme mít dříve, než bude rozšířená dálnice do BrnaMichal Illich a jeho nový projekt Zuri: Letadlo budeme mít dříve, než bude rozšířená dálnice do Brna

To se právě zmíněné technologické firmy, které na tomto stavu svým způsobem nesou část zodpovědnosti, snaží dlouhodobě řešit. V problému se aktuálně začala angažovat také známá americká společnost Cisco patřící ke světovým leaderům na trhu síťových prvků. Ta totiž nyní oznámila, že prostřednictvím svého fondu v následujících 5 letech přispěje částkou 50 milionů dolarů (v přepočtu cca 1 miliardu Kč) na nadaci Destination: Home. Ta chce do 5 let skoncovat s problémem bezdomovectví v těchto lokalitách, a to jak aktivnějším přístupem k lidem bez domova, tak například prostřednictvím vybudování sítě dostupného bydlení.

“Už dlouhou dobu tvrdíme, že je na čase vyřešit problém bezdomovectví v naší komunitě. Cisco naši iniciativu naprosto podporuje a chápe, a proto se rozhodlo ji podpořit a to nejen finančně, ale také aktivním angažováním se v tomto palčivém problému”, říká šéfka Destination: Home Jeniffer Loving.

destinationhome

Destination: Home

Diskuze (0)

Novinka

Anonym