Česká platforma pro mikroslužby Stovkomat již vyplatila na provizích miliony korun

Filip HouskaFilip Houska

stovkomatcz

Lidé v dnešní době na internetu hledají různé externí služby pro své, zpravidla internetové projekty. Ať už se jedná o programování, grafiku, copywriting či správu sociálních sítí. Jedním z vhodných míst pro tyto mikroslužby může být i česká online platforma Stovkomat.cz, která za šest let svého působení vyplatila prodejcům provize v řádech milionů korun a měsíčně jim dále platí okolo 240 tisíc.

Stovkomat.cz zakladatele a CEO Vojtěcha Moravce, který slouží jako prostor pro nabídku a poptávku internetových mikroslužeb (online marketing, sociální sítě, grafické práce, psaní, překlad, IT a programování, byznys nebo školní práce či audiovizuální prvky) od externích lidí navíc generuje v týdenním měřítku stovky prodejů. V databázi má server pak přes 50 tisíc registrovaných uživatelů.

robinhood

Přečtěte si takéFintech startup Robinhood získává investici ve výši 350 milionů dolarů při valuaci 5,6 miliardyFintech startup Robinhood získává investici ve výši 350 milionů dolarů při valuaci 5,6 miliardy

Mezi nejčastěji poptávanými službami na Stovkomatu je bezpochyby grafika, konkrétně pak tvorba log na míru, která se pohybuje v rozmezí od 590 do 2 000 korun. Dalšími žádanými produkty jsou psaní cílených PR článků, zisk fanoušků na Facebooku a copywriting.

stovkomatit

Všechny tyto mikroslužby jsou dle slov Stovkomatu pečlivě kontrolovány, aby se na platformě objevovaly pouze ty, které jsou ověřené. To dokazuje například až 96 procent zakázek, které byly dokončeny s kladným hodnocením. Poptávající to ostatně mohou zjistit i sami, a to díky hodnocení ostatní kupujících u každé zakázky, respektive u profilu nabízející strany, a v portfoliu.

Průměrné ceny za vybrané zakázky

Pokud se na platformě objeví na první pohled zavádějící, „nekvalitní“ nebo neaktivní nabídky, jsou zpravidla ihned mazány.

241B551B-20AA-4DD2-A143-5495C34C5B1D

Vojtěch Moravec, zakladatel a CEO online „službičkomatu“ Stovkomat

Jak proces objednávky nebo zadání služeb funguje?

V případě poptání služby, které se v rozhraní Stovkomatu říká Job, se zájemce registruje/přihlásí na platformu, vybere si Job a klikne na položku Kup Job. Jakmile si zvolí platební metodu (karta, převod, PayPal) a zaplatí požadovanou částku, dodá potřebné informace druhé straně, která vše na základě specifik vyhotoví.

stovkomatlog

Nabízení služeb funguje poměrně přímočaře, a to tak, že po registraci/přihlášení klikne nabízející strana na Vložit Job, kde se následně navolí cena za zhotovení, obor služby a další dodatečné údaje.