Bývalý finanční ředitel Microsoftu se zřejmě stane hlavním ekonomickým poradcem Donalda Trumpa

Michal PtáčekMichal Ptáček

trumpm
0Zobrazit komentáře

Ačkoliv se o Novozélanďanovi s americkým občanstvím Chrisu Liddellovi v médiích příliš nepíše, ve světě byznysu patří tento šedesátník k významným postavám. Liddell, který v letech 2005 až 2009 působil na pozici finančního ředitele Microsoftu, aby se následně přesunul na stejnou pozici v americké automobilce General Motors, je totiž už nějaký čas členem administrativy amerického prezidenta Donalda Trumpa. Tam působí jako ředitel strategických iniciativ a také je údajně považován za jednoho z největších spojenců Trumpova zetě a poradce Jareda Kushnera.

Liddell by měl každopádně nyní ještě povýšit a stát se, jak informuje The New York Times, například jednou z hlavních spojek právě mezi Trumpem a důležitými osobnostmi z technologické scény, to když by se měl stát šéfem Národní ekonomické rady, která byla až doteď vedená bývalým prezidentem Goldman Sachs, Gary Cohnem. Cohn se totitž kvůli nesouhlasu s prezidentovým plánem na zavedení cla na dovoz oceli a hliníku do USA rozhodl rezignovat s tím, že na jeho místo by měl nastoupit právě zmíněný Chris Liddell.

macbookair

Přečtěte si takéApple má letos představit nový, levnější MacBook AirApple má letos představit nový, levnější MacBook Air

To by mohlo znamenat poměrně velkou změnu v celkovém směřování Bílého domu. Zatímco finančník Cohn často otevíral v Bílém domě dveře zástupcům Wall Streetu, technologicky zaměřený Liddell, který by se zásadním způsobem podílel například i daňových reformách, by podobným stylem mohl Bílý dům zpřístupnit velkým technologickým společnostem a jejich zástupcům.

chris1

Chris Liddell

Foto: gageskidmore/Flickr

Diskuze (0)

Novinka

Anonym