Populární blogovací platforma Medium nově odměňuje autory i přímým peněžním bonusem

Filip HouskaFilip Houska

mediumcom
0Zobrazit komentáře

Populární blogovací platforma Medium, která má okolo 60 milionů čtenářů měsíčně, spustila novou cestu, jak si autoři mohou svým psaním vydělat peníze. Služba nyní nabízí přímé finanční odměny za kvalitní článek, a to bez ohledu na to, kolik lidí si jej ve výsledku přečte.

Možnost tohoto typu monetizace článků je dostupná pro autory, kteří jsou součástí partnerského programu (= program s vybranými články, za které si čtenáři platí pět dolarů měsíčně). V rámci něj pak editoři z Medium vyhledávají takové články, které jsou podle jejich metrik kvalitní a splňují aktuálnost dané problematiky. Na základě těchto specifik následně vybrané autory odmění částkou 100 dolarů (cca 2 100 korun)

mall-butovice-m

Přečtěte si takéMall.cz v Praze zavádí nový koncept prodejen. Kombinuje showroom a výdejnuMall.cz v Praze zavádí nový koncept prodejen. Kombinuje showroom a výdejnu

Medium o této novince oficiální cestou zatím neinformovalo, nicméně server TechCrunch zjistil, že tato možnost byla spuštěna před několika dny. Ostatně se odvíjel i od tweetu jistého Huntera Walka, který tuto 100dolarovou odměnu za svůj článek získal.

https://twitter.com/hunterwalk/status/976635543927775232

Podle Medium má tento produkt motivovat autory k tomu, aby se zaměřovali více na kvalitní články, jež přinášejí čtenářům určitou hodnotu. Cílem je zároveň postupně eliminovat zavádějící a mnohdy bulvární texty, které indikují vymyšlenou senzaci.

Čtenost a „potlesky“

Přímé finanční bonusy však nejsou jedinou možností, jak si autoři mohou na Medium vydělat. Již rok funguje i příležitost získat nějaké peníze ze čtenosti a „potlesků“ k jednotlivým článkům, což je také výsadou účasti v partnerském programu. Tato metoda stojí na principu, že pětidolarový poplatek čtenáře je následně rozdělen mezi takové články autorů, které kdy v průběhu daného měsíce přečetl, respektive na nich strávil nějaký čas.

75C3DD9A-0A6D-45AA-AD52-76BBCF6834FB

Diskuze (0)

Novinka

Anonym