Apple začíná samostatně prodávat tmavou klávesnici a myš, které byly výsadou iMacu Pro

Filip HouskaFilip Houska

new_2017_imac_pro_accessories
0Zobrazit komentáře

Kalifornský technologický gigant Apple nově spustil prodej klávesnice, myši a dotykové podložky ve vesmírné šedé variantě. Doplňky této barevné kombinace byly původně dostupné pouze v rámci parametrově nadupaného počítače iMac Pro, který Apple představil minulý rok na konferenci WWDC.

Zájemci si nyní mohou vesmírně šedou numerickou klávesnici Magic Keyboard, myš Magic Mouse 2 a dotykovou podložku Magic TrackPad 2 koupit na českém oficiálním e-shopu. Ceny jsou o něco vyšší než u standardních bílo-šedých modelů, respektive jde o 4 490 Kč za klávesnici, 3 190 Kč za myš a 4 490 Kč za Magic TrackPad 2.

kosik

Přečtěte si takéOnline supermarket Kosik.cz končí v Brně, Ostravě a Olomouci. Rozvozy posílí v PrazeOnline supermarket Kosik.cz končí v Brně, Ostravě a Olomouci. Rozvozy posílí v Praze

I když se na první pohled nemusí jednat o žádnou závratnou novinku, řada lidí se na samostatný prodej takto barevně provedené příslušenství ptala. Doposud byly tyto varianty exkluzivitou u iMacu Pro, jehož tělo je také laděno do vesmírně šedé kombinace. Na jednu stranu však tato výsada dávala smysl – majitelé, kteří si pořídili stroj v rozmezí 140 tisíc až 400 tisíc korun, podle firmy Tima Cooka potřebovali mít něco, co ostatní bez koupi iMacu Pro mít nebudou.

C24FBB67-712F-40F1-B191-BEF62CE55E62

Samostatně nabízené tmavé příslušenství bylo uvedeno do prodeje včera, kdy v americkém Chicagu probíhala ne příliš tradiční keynote se zaměřením na vzdělávání. Tam mimo jiné Apple představil „nový“, levnější iPad pro studenty s podporou Apple Pencil, který začíná na sympatické ceně 9 tisíc korun. Vedle toho ukázal i nové programy pro sféru školství a vylepšení v softwarovém produktivním balíčku iWork.

https://youtu.be/gw7y3yHgO-Q

Foto: Apple Newsroom

Diskuze (0)

Novinka

Anonym