Airbnb a reSITE pořádají v Praze akci zaměřenou na kvalitu života v moderních městech budoucnosti

Jiří SvobodaJiří Svoboda

0Zobrazit komentáře

Cestovatelský gigant Airbnb a globální nezisková organizace reSITE zaměřená na lepší život ve městech pořádají společně v Praze akci Urban Tech Pioneers ze série My City / Your City. V pořadí druhá edice série se soustředí především na průsečíky kreativity a nových technologií, které mají ambici zvýšit kvalitu a usnadnit způsob života ve městech. CzechCrunch se stal mediálním partnerem akce.

Široký tematický záběr dovolil organizátorům sezvat zajímavý mix hostů, kteří přiletí do Prahy mimo jiné z Velké Británie či Portugalska. Domovskou Prahu bude v panelu reprezentovat Martin Pejša, zakladatel vývojářského studia Creative Dock, tedy firmy, která rozjela v Česku jiné i startupy postavené na modelu peer to peer služeb v mobilitě, financích a péči o děti.

TZ_Diktafon s umělou inteligencí, to je americká aplikace Otter, na jejímž vývoji se podílelo STRV_1

Přečtěte si takéČeští STRV se podíleli na vývoji chytrého diktafonu Otter, který získal investici 13 milionů dolarůČeští STRV se podíleli na vývoji chytrého diktafonu Otter, který získal investici 13 milionů dolarů

Z Londýna dorazí regionální strategická ředitelka Airbnb Sofia Gkiousou, která bude diskutovat o tom, jak technologie přispívají ke sbližování lidí a přinášejí nové ekonomické příležitosti pro jednotlivce. Z Airbnb ji doprovodí také Andrew Verbitsky, který společnosti šéfuje v CEE regionu.

mycityyourcity

“Sdílení se stává nutností a dává smysl z pohledu ekonomického, environmentálního i sociálního. Pokud se nedostává prostoru a zdrojů, jak můžeme inteligentně a s invencí využívat, co nám náleží, s maximálním benefitem? Jak mohou technologie a principy sdílení ovlivnit život ve městech v budoucnu?,” nastínil motiv série My City / Your City Martin Barry, šéf společnosti reSITE.

Zajímavý pohled na vývoj města v oblasti technologií přiveze do Prahy Rui Coelho, výkonný šéf agentury Invest Lisboa. Právě portugalský Lisabon se stal za poslední léta jedním z vedoucích měst v oblasti technologických inovací, přestože v roce 2007 stál na pokraji bankrotu.

mycityyourcity3

Akce My City / Your City v Berlíně

Dalším hostem bude také Szilvia Walter, spoluzakladatelka startupu EVA (Extended Visual Assistant), který vyvíjí prototyp brýlí pro slabozraké na bázi umělé inteligence. Startup tedy na akci bude představovat příklad podnikatelského záměru s pozitivním sociálním dopadem.

Úvodní slovo si vezme Martin Barry, zakladatel a ředitel reSITE, a moderátorkou akce bude Linda Bartošová z České televize.

My City / Your City: Urban Tech Pioneers se uskuteční v pražské SmetanaQ Gallery v úterý 27. 3. od 18:00. Registrace je zdarma, více informace naleznete na webu nebo facebookové události akce.

My City Your City Urban Tech Pioneers reSITE

Foto: Tomáš Princ / reSITE

Diskuze (0)

Novinka

Anonym