Nintendo vydá na mobilní telefony závodní hru Mario Kart

Michal PtáčekMichal Ptáček

mario
0Zobrazit komentáře

Japonská herní společnost Nintendo zažívá po letech trápení skvělé období. Nejnovější herní konzole Switch, kterou tento gigant oficiálně uvedl na trh v březnu loňského roku, totiž láme prodejní rekordy, to když se celosvětově prodalo už přes 14,86 milionů kusů.

PrimocoUAV low 1

Přečtěte si takéČeský výrobce bezpilotních letounů Primoco UAV plánuje vstup na pražskou burzuČeský výrobce bezpilotních letounů Primoco UAV plánuje vstup na pražskou burzu

Jedním z důvodů jsou kromě faktu, že Switch funguje jak jako klasická konzole, tak zároveň jako přenosný handheld, také samozřejmě do detailu promyšlené herní tituly, kterými se ostatně Nintendo vždy pyšnilo.

mario

Mario Kart 8 Deluxe

V případě konzole Switch jde například o hry: The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Super Mario Odyssey nebo Mario Kart 8 Deluxe. A právě arkádové závody Mario Kart, jak dnes Nintendo informovalo na svém Twitteru, brzy zamíří i na mobilní telefony.

O hře, která ponese název Mario Kart Tour zatím žádné konkrétní detaily známy nejsou, jisté však je, že titul vyjde v březnu příštího roku a to pravděpodobně pro platformu iOS a Android.

Zda Nintendo v tomto případě zvolí stejný koncept jako v případě mobilní hry Super Mario Run, která byla v podstatě velmi osekanou verzí klasického Super Maria, či zda se bude jednat o plnohodnotnou hru ve stylu závodů Mario Kart však zatím není jisté.

Dnes už kultovní Super Mario Kart pro konzoli Super Nintendo: 

Nejnovější Mario Kart 8 Deluxe pro Nintendo Switch

foto: Nintendo

Diskuze (0)

Novinka

Anonym