Na testovací trati v Kalifornii byl spatřen prototyp nové Tesly Roadster

roadster

Chystaný Tesla Roadster

0Zobrazit komentáře

Několik let vývoje, o kterém nevěděla veřejnost, ani většina zaměstnanců – tak nějak by se daly označit dlouho utajované přípravy odhalení nové verze Tesly Roadster, která má nahradit vůbec první auto, které kdy Tesla vyrobila. Elon Musk novinku společně s několika parametry odhalil během listopadové akce, která měla původně být zaměřena pouze na odhalení kamionů Tesla Semi.

Faceliftovaný Roadster by měl začít brázdit silnice již v roce 2020 s kapacitou dojezdu až na 1000 kilometrů a ohromným zrychlením z nuly na 60 mil za hodinu během 1,9 vteřin. Ohromná má být i cena, která začíná pro prvních tisíc zákazníků na 250 tisících dolarech. Až doteď jsme ovšem auto neviděli jinde, než v ústředí společnosti, kde je momentálně vystaveno pro návštěvníky.

tom-krcha

Přečtěte si takéČeský designer Tom Krcha odchází z Adobe a stává se CEO v novém startupu FacemojiČeský designer Tom Krcha odchází z Adobe a stává se CEO v novém startupu Facemoji

Na video ho před několika dny zachytil jeden z fanoušků na testovací dráze poblíž továrny Tesly v kalifornském Fremontu, kde je evidentně vůz podrobován jak komplexnímu testování, tak představení zaměstnancům, protože většina z nich zatím dle slov lidí v Tesle neměla šanci vůz vidět vůbec – pravděpodobně v rámci utajování informací.

Začátkem ledna se navíc Roadster objevil také v Malibu u Los Angeles, kde se dle serveru Electrek s vozidlem něco stalo a nemohl pokračovat dál v jízdě, byť Tesla později tvrdila, že bylo vše v pořádku a vůz odjel „po svých“. Dle Elona Muska bychom se navíc v době kolem reálné produkce elektromobilu měli dočkat lepších parametrů, než kterých dosahuje auto nyní.

roadster3

Foto: Tesla

Diskuze (0)

Novinka

Anonym