Čeští CDN77 spouští novou samostatnou službu pro „live“ streaming

Michal PtáčekMichal Ptáček

cdn77
0Zobrazit komentáře

Česká technologická společnost CDN77 poskytující služeb CDN (content delivery network) pro rychlejší načítání webových stránek svých klientů, právě oficiálně spustila nový produkt pro přenos živého vysílání: streaming.cdn77.com.

Ten v podstatě navazuje na zhruba 3 měsíce starou záležitost, kdy se společnosti Superhosting a právě CDN77 (obě vlastněné podnikatelem Zdeňkem Cendrou) stali vítězi tendru o technické dodání internetového vysílání pro Českou televizi pro rok 2018 až 2020. A nyní právě ze živého streamování dělá CDN77 samostatný produkt.

strv22

Přečtěte si takéNovým CEO STRV se stává Lubo Smid. David Semerád povede novou entitu STRV LabsNovým CEO STRV se stává Lubo Smid. David Semerád povede novou entitu STRV Labs

K doručování samostatného „live“ streamingu nyní budou Cendra a spol. využívat část své sítě v 18 lokacích v datacentrech po celé Evropě a Severní Americe s celkovou kapacitou přes 7 Tbps. U živých vysílání totiž může poměrně snadno dojít k nečekaným traffic peakům, a právě tady by mělo CDN77 nabízet určitou konkurenční výhodu, jelikož klienti mohou až na 4 hodiny měsíčně zdarma zdvojnásobit svůj předplacený bandwidth.

cdn77777

Nová služba streaming.cdn77.com

Nabízené služby se pak liší podle toho, do jaké míry si klienti chtějí stream zpracovávat už na své straně. V případě vlastního HLS, HDS a/nebo MPEG-DASH streamu CDN cachuje segmenty videa vytvořené na origin serveru uživatele, které dále distribuuje ke koncovým uživatelům. CDN77 ale nabízí i konverzi do výše zmíněných formátů nebo kódování do RTMP/RTSP pokud klient potřebuje kompletní řešení s nekomprimovaným videem na výstupu.

zdenek-cendra

Zakladatel CDN77 Zdeněk Cendra

Diskuze (0)

Novinka

Anonym