Český designer Tom Krcha odchází z Adobe a stává se CEO v novém startupu Facemoji

0Zobrazit komentáře

Jeden z nejuznávanějších českých digitálních designerů, Tom Krcha, po takřka 10 letech působení v Adobe – tvůrci populárních nástrojů jako Photoshop, InDesign či Adobe XD, mění své působiště. Přechází totiž do nového startupu Facemoji, jehož zakladatelem je další designer, Robin Raszka.

Krcha již přes měsíc působí ve startupu jako CEO a svoji poslední pozici produktového manažera v Adobe nadobro opustil a to i přesto, že byl jedním z klíčových lidí, kteří stáli v pozadí nástroje Adobe XD. Facemoji tvoří nástroj, který je schopen na základě technologie rozpoznání obličeje převést grafickou podobu do kódu, který je pak přenášen s téměř nulovou zátěží na data.

jeff

Přečtěte si takéProč je Amazon nejskvělejší „cash cow“ v historii lidstva: část druháProč je Amazon nejskvělejší „cash cow“ v historii lidstva: část druhá

Místo obličeje tak budou mít uživatelé k dispozici svého speciálního avatara, který za ně bude vystupovat, a který bude využívat jejich mimiky tváře. Vývoj Facemoji jsme zmiňovali již před více než 4 měsíci, kdy byl k dispozici první prototyp – nyní má služba nový web, kde láká na detailnější vizuál toho, jak by výslední avataři mohli vypadat.

facemoji

Startup se mimo jiné dostal také do posledního kola akcelerátoru visioncamp, ve kterém získá jedenáctitýdenní akcelerační program v prostředí newyorského betaworks, 200 tisíc dolarů, kredit na různé služby a samozřejmě také podporu mentorů. Facemoji má za sebou i úvodní kolo investic, o kterém budeme informovat již brzy.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym