Aplikace CoinTracker umožňuje automaticky sledovat vaše portfolio kryptoměn a řešit daně

Michal PtáčekMichal Ptáček

Stylish workspace with supplies. desk space concept.
0Zobrazit komentáře

Na trhu kryptoměn je aktuálně několik tisíc běžících projektů a nové vznikají každým dnem. Většina nových startupů zakládá své financování na ICO, při kterém vydávájí výměnou za financování svoji vlastní kryptoměnu. Mnoho uživatelů ale neví, jak se ve svém portfoliu vyznat, jak ho správně sledovat, zadávat údaje či jak vlastně řešit daně, jenž se musí platit na základě každé směny.

S tímto problémem chce pomoci nová aplikace CoinTracker, která se umí automaticky připojit na API většiny největších směnáren kryptoměn a z nich poté brát data o jednotlivých nákupech, prodejích i o stavu aktuálního portfolia. Na tom by nebylo nic tak revolučního, kdyby k tomu ovšem CoinTracker nedokázal dát dohromady i přehled pro souhrnou platbu daně.

musk

Přečtěte si takéSpaceX vyšle o víkendu na oběžnou dráhu prototypy satelitů pro svůj vysokorychlostní internetSpaceX vyšle o víkendu na oběžnou dráhu prototypy satelitů pro svůj vysokorychlostní internet

I přestože je CoinTracker zaměřený především na americké uživatele a daňové plnění v rámci amerického daňového úřadu IRS, přehled jde použít i k výkazu příjmů v rámci Česka. Služba aktuálně funguje na 13 největších směnárnách, konkrétně například Binance, Bitfinex, Bittrex, Bitstamp Coinbase či Kraken, kde podporuje až 2000 různých měn.

cointracker

Pro ty, kdo se bojí o svá data, CoinTracker po přístupu k API získá pouze takový přístup, který umožňuje čtení dat, ale nikoliv už samotné nákupy nebo prodeje – k tomu navíc nikdy nezíská ani heslo či autorizační klíč k jakékoliv ze směnáren. Pokud byste přeci jen službě nevěřili, CoinTracker zároveň podporuje import dat s transakcemi, které se dají expertovat z jakékoliv směnárny.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym