Airbnb spouští platformu pro rezervaci koncertů na neobvyklých místech

airbnb
0Zobrazit komentáře

Z jednoho z největších startupů na poli krátkodobých pronájmů, Airbnb, již dávno není jen zprostředkovatel ubytování. Již delší dobu se totiž Airbnb snaží poskytovat nejrůznější zážitky, od pobytů v knihovnách se čtením knih, přes chatrče na stromě s ukázkou zvyků domorodců, až k velkým městům s průvodci po pamatkách. Teď se ovšem zaměřuje na další oblast.

Novinka se jmenuje Airbnb Concerts a má nabídnout komplexní přehled koncertních míst, které nabízejí netradiční zážitek. Místo velkých arén nebo známých koncertních míst tak čekají účastníky například miniaturní jazzové kluby, jachty, lodě nebo kostely. Nabídka koncertů se postupně rozšiřuje, v Česku se na Airbnb aktuálně nacházejí dva takové zážitky.

drop

Přečtěte si takéDropbox vstupuje na burzu, kde chce získat 500 milionů dolarůDropbox vstupuje na burzu, kde chce získat 500 milionů dolarů

Důraz je kladen na intimní, nevšední atmosféru, kterou běžně nezažijete. Často se jedná o méně známá jména, ale o to nevšednější zážitky, které začínají na cenách od několika set korun až po desítky tisíc za opravdu unikátní představení. Airbnb očekává, že se do konce roku podaří na platformě pořádat přes 20 tisíc různých koncertů měsíčně. Startup si pak z každého bookingu bere 20% poplatek.

airbnb4

Původem sanfranciský startup se na rozšiřování svého portfolia zaměřil zhruba před 2 lety, kdy začala být platforma pro ubytování jako taková vyladěna téměř k dokonalosti. Nedávno navíc Airbnb ohlásilo služby Airbnb Plus, které u vybraných nabídek nabízejí prémiovou podporu, rychlejší ubytování a odhlášení a především garantovanou, prověřenou kvalitu – jak místa, tak samotných hostitelů, kteří se dnes již často s hosty vůbec nesetkají a využívají automatizované systémy.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym