Spoluzakladatel sluchátek Beats, které za 3 miliardy dolarů koupil Apple, se chystá na odchod z firmy

iovine
0Zobrazit komentáře

V květnu před třemi roky došlo k největší akvizici ze strany Apple v historii. Za celkem 3 miliardy dolarů si totiž kalifornská společnost pořídila Beats Electronics, jenž stálo za sluchátkami Beats, které si postupně získaly na popularitě díky masivní propagaci v hudebních videích různých umělců.

Obchod, který se podařilo Applu uzavřít, ovšem nebyl největší pouze na poli jeho akvizic, ale také mezi hiphopovými umělci, jelikož se jeho prostřednictvím stal zakladatel Andre Young (známý jako Dr. Dre) prvním hiphopovým miliardářem v historii. Ve společnosti ale nebyl v jejích začátcích sám.

elon musk

Přečtěte si takéRok 2017 Elona Muska: 18 misí SpaceX, 3 nové vozy Tesla a revoluce ve stavbě tunelůRok 2017 Elona Muska: 18 misí SpaceX, 3 nové vozy Tesla a revoluce ve stavbě tunelů

Po jeho boku stál Jimmy Iovine, který spoluzaložil Beats Electronics a zároveň po dlouhá léta působil jako investor a především producent takových umělců, jako Bruce Springsteen, U2, Tupac Shakur či Lady Gaga. Iovine spolu s Youngem přešel po prodeji Beats do Applu, kde se měli společně starat o rozvoj celé hudební divize.

beats

V průběhu srpna letošního roku ovšem Jimmy Iovinovi skončí vesting akcií a již ho dále nebude nic držet ve firmě. Server Billboard a několik dalších zdrojů tak předpokládá, že společnost po létě opustí. Apple byl se spoluprací Iovina velmi spokojen – za dobu jeho působení totiž počet předplatitelů Apple Music vzrostl na desítky milionů a zároveň se podařilo díky jeho kontaktům podepsat spoustu exkluzivních kontraktů.

Zda se tomu tak opravdu stane, se pravděpodobně nedozvíme až do léta. Jedno je ale jisté, Iovine zůstane v hudebním průmyslu dál a dle svých vlastních slov chce vyřešit problém streamingových služeb z pohledu příjmů. Dle něj totiž stále nevydělávají.

Foto: Reprofoto / YouTube, Beats (Apple)

Diskuze (0)

Novinka

Anonym