Seznam.cz spustí svůj vlastní televizní kanál s největší pravděpodobností již příští týden

Filip HouskaFilip Houska

seznamzpravy
0Zobrazit komentáře

Koncem října minulého roku jsme vás informovali o tom, že Seznam.cz získal licenci na vysílání vlastní televizní stanice a postupně začíná vytvářet obsah pro televizní obrazovky běžných domácností. Nově svolaná tisková konference, která se uskuteční za pár dní, navíc naznačuje, že firma Iva Lukačoviče chystá tento vstup již brzy.

Seznam.cz svolává novináře na 10. ledna do ústředí společnosti na Smíchově (ulice Radlická 3294/10), kde jim má sdělit bližší informace a plány týkající se spuštění. Na tiskové konferenci má vystoupit nejen místopředseda představenstva Pavel Zima a obchodní ředitel Martin Švarc, ale také ředitel divize zpravodajství a TV Jakub Unger.

startupy

Přečtěte si takéTyto nadějné startupy i přes vysoké investice nepřežily rok 2017Tyto nadějné startupy i přes vysoké investice nepřežily rok 2017

Je velmi pravděpodobné, že Seznam.cz bude svou stanici, která je vedena pod novou entitou Seznam.cz TV, spouštět právě 10. ledna, a to zejména z důvodu blížících se prezidentských voleb, které mají být aktuálně hlavním tahákem. Stanice ostatně měla na základě říjnových informací odstartovat ještě v roce 2017.

D5FAED81-AAC5-4018-B622-4DAF3DE8BBEB

Jakub Unger

Firma stojící za nejpopulárnějším českým vyhledávačem to se zpravodajskými projekty myslí poměrně vážně. Chystaný kanál, který se má do domácností dostat pozemními vysílači, satelity či kabely prostřednictvím platformy HbbTV, je další takovou iniciativou. V průběhu minulého roku například spustila vlastní zpravodajskou sekci Seznam Zprávy, do které následně přešel i Filip Horký z internetové televize DVTV.

E973CFCE-0112-4237-B577-6FCAD09CD9CC

Foto: Reprofoto (YouTube; Seznam Zprávy)

Diskuze (0)

Novinka

Anonym