Největší skandinávská banka Nordea zakázala všem svým zaměstnancům investovat do kryptoměn

Michal PtáčekMichal Ptáček

btc
0Zobrazit komentáře

S přibývající popularitou kryptoměn Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Stellar, Monero, Ripple a dalších se začíná čím dál tím více mluvit o velkých regulacích nejen ze strany úřadů, ale i bank. Předzvěstí toho jsou i různé postupné zákazy a nařízení, kdy zatím s pravděpodobně nejrazantnějším přišla skandinávská banka Nordea.

kiwi

Přečtěte si takéOliver Dlouhý dominuje evropskému žebříčku Forbes 30 pod 30. Umístil se i Josef PrůšaOliver Dlouhý dominuje evropskému žebříčku Forbes 30 pod 30. Umístil se i Josef Průša

Ta totiž, jak informují zahraniční média všem svým 31 tisícům zaměstnancům zakázala investovat nebo obchodovat s Bitcoiny a dalšími kryptoměnami, s tím, že důvodem prý je snaha ochránit je od toho, aby se stali součástí nelegálních a neetických aktivit. Banka s orientačním návrhem zákazu přišla přibližně už před 2 týdny a nyní ho opravdu oficiálně potvrdila.

„Risk je příliš vysoký a míra ochrany naopak nedostatečná a to jak pro zaměstnance, tak banku samotnou. Každopádně, zaměstnanci, kteří už do kryptoměn investovali před aplikováním zákazu, nebudou nuceni je prodávat i když jim ale z naší strany bude doporučeno to udělat“, řekla tisková mluvčí banky Nordea ve svém vyjádření pro agenturu Reuters

Zajímavostí je, že Nordea původně tento zákaz, který vejde v platnost 28. února plánovala aplikovat pouze na zaměstnance, kteří pracují s velkými klienty, poté ale vedení banky své rozhodnutí změnilo a rozhodlo se ho plošně aplikovat na všechny své zaměstnance.

Bude každopádně nesmírně zajímavé sledovat, jak zareaguje nejen vedení ostatních finančních institucí, ale především zaměstnanci samotní.

nordea

Sídlo banky v Kodani

Diskuze (0)

Novinka

Anonym