Na tomto e-shopu si můžete nechat na zakázku vyrobit LEGO repliku vašeho domu

Michal PtáčekMichal Ptáček

ll1
0Zobrazit komentáře

Když před šedesáti lety vznikl plastový vynález s názvem LEGO, zřejmě nikdo si tehdy nedovedl představit, jaký fenomén se z něj o několik let později stane. LEGO se totiž dlouhodově řadí k hlavním tahounům na trhu hraček a v dnešní době zároveň cílí na všechny věkové skupiny, kterým nabízí téměř vše: od jednoduchých dětských stavebnic až po modely vesmírných lodí, aut na dálkové ovládání či architektonické modely.

Z kostiček LEGO je ale například také možné si nechat postavit na zakázku identickou repliku vlastního domu, jak potvrzuje například e-shop Little Brick Lane.

1

Přečtěte si takéTvůrce populárního Chameleon Run Ján Ilavský pracuje na novém titulu pro virtuální realituTvůrce populárního Chameleon Run Ján Ilavský pracuje na novém titulu pro virtuální realitu

Ten založila designérka Shari Austrian v době, kdy společně s manželem budovali pro svou rodinu nové, rodinné sídlo. Designérku pak následně díky velkému zájmu jejích dvojčat o LEGO napadlo vytvořit pro ně na hraní kompletní LEGO repliku jejich sídla, a právě to byl moment, kdy začal z původně nevinného nápadu postupně vznikat i klasický hobby byznys.

Austrian si totiž po dokončení první LEGO repliky založila e-shop na portálu ETSY a začala podobné služby nabízet i ostatním s tím, že do dnešního dne takto postavila prozatím 4 LEGO repliky domů.

Celková stavba LEGO domu, jak informuje portál Apartment Therapy, pak zabere v průměru 8 až 10 týdnů a designérka se během ní řídí jak fotkami exteriérů a interiérů, tak také architektonickými nákresy a vizualizacemi reálných staveb. Takto strávený čas se samozřejmě ve výsledku projeví i na ceně, jelikož stavba LEGO repliky domu vyjde na minimálně 2 500 dolarů, v přepočtu tedy cca 51 tisíc Kč.

Zákazník se ale díky tomu dočká skutečně věrohodné repliky, která obsahuje jak „identický“ nábytek, tak například i dekoraci v podobě květin a podobně. Průměrná replika se pak dle Austrian skládá z tisíců LEGO kostek při ceně 10 centů za jednu.

ll1
apartment1
apartment-5
apartment2
apartment3
apartment7

Foto: Shari Austrian

Diskuze (0)

Novinka

Anonym