Na kalifornských silnicích byl spatřen funkční prototyp elektrokamionu Tesla Semi (video)

Michal PtáčekMichal Ptáček

tesla-2
0Zobrazit komentáře

I když do zahájení výroby elektrického kamionu Semi od Tesly, který si již v různých počtech předobjednaly firmy jako UPS, PepsiCo nebo Walmart, zbývá minimálně rok, na amerických silnicích už byl spatřen první testovací prototyp.

Na krátkém, osmivteřinovém videu je totiž možné vidět elektrokamion Semi projíždět ulicí kalifornského města Sunnyvalle, právě poblíž sídla automobilky Tesla, za kterou stojí miliardář a vizionář Elon Musk.

1

Přečtěte si takéJiří Drahoš: V Česku je třeba podpořit i menší podniky a startupy, s regulací kryptoměn bych byl opatrnýJiří Drahoš: V Česku je třeba podpořit i menší podniky a startupy, s regulací kryptoměn bych byl opatrný

Už na první pohled si lze všimnout futuristické designu v černé matné barvě, aerodynamické kabiny se sklem odolným proti nárazu a samozřejmě také velmi tichého chodu, což je jedna z klíčových vlastností, na kterou se Musk a spol. budou snažit nalákat své budoucí zákazníky.

semi

Foto: Tesla

Chystané nákladní elektromobily Tesla Semi

Zrychlení z 0 na 97 km/h za 5 vteřin

U chystané novinky americké automobilky pak samozřejmě nelze opomenout ani až udivující jízdní vlastnosti. Například zrychlení z 0 na 97 km/h zvládne elektrokamion za 5 vteřin (bez nákladu), přičemž se dokáže dobít za přibližně 30 minut. Co se týče ceny, ta se liší od variant podle slibovaného dojezdu. Základní model se 480kilometrovým dojezdem bude stát 150 tisíc dolarů, model vyšší s dojezdem 800 kilometrů pak 200 tisíc dolarů.

Foto: Brandon Camargo (reprofoto, YouTube); Tesla

Diskuze (0)

Novinka

Anonym