Na iOS a Android míří nová RPG hra ze světa Harryho Pottera

Filip HouskaFilip Houska

harry
0Zobrazit komentáře

Ságu o Harry Potterovi asi není třeba blíže představovat. Knižní a filmová zpracování této série o mladém čarodějovi a jeho dobrodružství v kouzelnickém světě se stala zcela neodmyslitelnou součástí dětí po celém světě a řada firem se z tohoto úspěchu snaží těžit dodnes. Dokazují to i mobilní aplikace, konkrétně chystaná hra pro iOS a Android.

Ta nese název Harry Potter: Hogwarts Mystery a stojí za ní vývojářské studio Jam City, které mimo jiné vytvořilo i mobilní hru Futurama: Worlds of Tomorrow, ve spolupráci s herním vydavatelstvím zaměřeném na produkci obsahu s touto tematikou Portkey Games. I když zatím nejsou zveřejněny bližší informace o této novince, pár věcí se přeci jen na povrch dostalo.

elon musk

Přečtěte si takéElitní soukromá škola Elona Muska má již přes 30 studentůElitní soukromá škola Elona Muska má již přes 30 studentů

Hráči budou mít možnost si vytvořit svého vlastního čarodějnického učně, který bude ve škole čar a kouzel v Bradavicích docházet na různé lekce, kde se bude učit novým kouzlům, přátelit se ostatními studenty a budovat svůj status kouzelníka.

038FEB81-C12B-4A30-9AB9-B86AB0DE87E7

Celý děj, který bude obohacen různými doplňkovými příběhy, respektive questy, má být zasazen do 80. let minulého století, tedy před narození Harryho Pottera. Konkrétně do doby, kdy postavy Nymphadory Tonksové a Billa Weasleyho byly ještě studenty.

Harry Potter: Hogwarts Mystery by na iPhony, iPady a vybraná zařízení s Androidem měla dorazit na jaře letošního roku. Přesný termín zatím není znám.

Na Pottera sází i tvůrci Pokémon GO

V průběhu letošního roku má na trh také přijít Harry Potter: Wizard Unite, hra založená na rozšířené realitě z dílen studia Niantic, které spolu s Nintendem stojí za fenoménem Pokémon GO. U ní se očekává podobný princip jako u Pokémon GO, akorát s tematickými kouzelnickými prvky.

Foto: Jam City (reprofoto, YouTube)

Diskuze (0)

Novinka

Anonym