Mercedes-Benz plánuje do roku 2022 nabízet minimálně jeden elektromobil od každého modelu

Generation EQ, 2016

Generation EQ, Exterieur

0Zobrazit komentáře

I když si Tesla kvůli své nespolehlivosti s dodržováním stanovených termínů produkce elektromobilů uštědřila nejeden šrám na své pověsti, jedná se přesto o jednu z prvních společností, která kompletně změnila trh s automobily – ať už chceme nebo ne. Na tom základě se do elektrifikace svého portfolia automobilů pustily i klasické společnosti jako Porsche, BMW, Audi, Volvo nebo třeba Mercedes-Benz.

Právě Mercedes-Benz, který patří skupině Daimler AG, během předchozích dnů oznámil, že chce do roku 2022 mít u každého ze svých modelů minimálně jeden elektromobil, což by znamenalo, že by Mercedes-Benz nabízel celkem přes 50 různých automobilů s alternativním pohonem, od malých vozidel, přes SUV, až po dodávky. Deset z nich by navíc mělo být plně elektrických.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Přečtěte si takéČeský startup Spaceflow se dostal do evropské TOP10 bostonského akcelerátoru MassChallengeČeský startup Spaceflow se dostal do evropské TOP10 bostonského akcelerátoru MassChallenge

Celá záležitost by měla automobilku přijít na přibližně 11 miliard dolarů. První plně elektrické SUV s názvem EQC by se pak mělo na trh dostat již v průběhu příštího roku. Výhodou evropských automobilek, které se do elektrických vozidel pouští je i fakt, že jejich design, minimálně co se týče interiéru, hravě předčí zmíněnou konkurenci v podobě Tesly nebo Faraday Future.

mercedesbenz3

Interiér Conceptu EQ (EQC) od Mercedesu

Samozřejmě to nelze porovnávat dle objemu, protože Mercedes-Benz jen za rok 2017 doručil zákazníkům více než 2,3 milionů vozidel, kdežto Tesla pouze 100 tisíc. Mercedes tak půjde podobnou cestou jako Tesla a kromě samotných elektromobilů investuje prostředky také do vlastních továren na baterie, které mu dají další konkurenční výhodu.

mercedesbenz4

Foto: Mercedes-Benz / Daimler

Diskuze (0)

Novinka

Anonym