Hudebník 50 Cent díky prodeji svého alba z roku 2014 v Bitcoinech nyní vydělal přes 7 milionů dolarů

50cent
0Zobrazit komentáře

Většina nejznámějších umělců na poli hip hopu je dnes mimo hudbu známá i pro svoji podnikatelskou kariéru, která jim mnohdy přinesla více peněz, než hudba samotná – s ohledem na klesající prodeje fyzických nosičů a nízký podíl příjmů ze streamovacích služeb. Ať už to byl Dr. Dre, který prodal svůj byznys se sluchátky Beats Applu za 3 miliardy dolarů, P. Diddy s vlastní značkou oblečení nebo 50 Cent s nápoji Vitamin Water, vodkou Effen či filmovou kariérou a portfoliem nemovitostí.

50 Cent ovšem nedávno přišel na to, že si k jeho aktuálnímu jmění odhadovaném na 20 milionů dolarů, může připsat další nečekaný profit. V roce 2014 byl totiž jedním z prvních hudebníků, který nabízel u svého nově vydaného alba (Animal Ambition) platbu v Bitcoinech. Tehdy utržil něco málo přes 700 Bitcoinů v hodnotě zhruba 460 tisíc dolarů.

ordr-h

Přečtěte si takéSTRV a Messenger předávají food delivery službu Ordr do rukou společnosti OLIVE FoodSTRV a Messenger předávají food delivery službu Ordr do rukou společnosti OLIVE Food

Bitcoin ale samozřejmě během více než 3 let ušel hezký kus cesty a z 460 tisíc dolarů se při dnešní ceně stalo 7,7 milionů dolarů, tedy přes 157 milionů korun. Zprávu potvrdil přímo 50 Cent na sociálních sítích – zatím není ovšem jasné, zda „nově objevené“ bohatství v kryptoměnách bude držet dál nebo větší část prodá a využije k doplacení pohledávek, které vznikly po několika soudních sporech.

Foto: TigerDirect / Flickr

Diskuze (0)

Novinka

Anonym