Díky nové AR aplikaci od ŠKODA AUTO si můžete prohlédnout model vozu KAROQ v rozšířené realitě

Filip HouskaFilip Houska

C97E0AF6-73AC-4A94-85AE-63038FA6D61D
0Zobrazit komentáře

Mladoboleslavská automobilka ŠKODA AUTO ve spolupráci s českým vývojářským studiem BRAINZ VR uvedla na trh zajímavou aplikaci, která těží z rostoucího trendu rozšířené reality, technologie, s níž experimentují i firmy jako Amazon, Google, Apple či IKEA.

Zájemci o nový model SUV vozu KAROQ si nově mohou pomocí aplikace ŠKODA AR virtuálně prohlédnout, jak auto vypadá v běžném světě. Zároveň si mohou měnit jeho barvu, kola nebo velikost a podle svých preferencí si přizpůsobovat i interiér, do kterého je možné poměrně detailně nahlédnout.

B1D40CFF-AF52-4DC2-9A82-05D76984DFC3

Přečtěte si takéDíky tomuto 3D skenovacímu přístroji zjistíte, jaký máte podíl tuku či svalů v těleDíky tomuto 3D skenovacímu přístroji zjistíte, jaký máte podíl tuku či svalů v těle

Za funkční a vývojářskou stránkou stojí tým ze studia BRAINZ VR, který aplikaci vyvíjel na základě balíčku nástrojů pro rozšířenou realitu ARKit od Applu.

„Jelikož jsme aplikaci vyvíjeli v době, kdy knihovna ještě nebyla oficiálně vydaná, byla to pro nás opravdová výzva. Práce s takto čerstvou technologií vždy znamená spoustu experimentování jak z pohledu programování, tak z pohledu UX,“ říká Ondřej Pultera, ředitel technického vývoje v BRAINZ VR, a dodává, že brzy budou pracovat i s platformou ARCore pro Android.

6970382C-BDC0-4E94-A50D-6C4C6CA0866D

Aplikaci, do které budou s postupem času na základě zpětné vazby uživatelů integrovány i další modely od ŠKODA AUTO, je možné zdarma stáhnout na App Store pro platformu iOS (s nutností verze 11 a výše a novějších modelů iPhonů a iPadů, které podporují ARKit). Na Android by měla být dostupná do několika měsíců.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym