Designer Meng To vytvořil mobilní aplikaci, která vás naučí designovat a programovat pro iOS

Filip HouskaFilip Houska

designcodeio
0Zobrazit komentáře

Existuje několik chytrých platforem, které vývojářům výrazně ulehčují práci s tvorbou mobilních aplikací. Jednou z nich je například framework pro programování aplikací pro iOS Reactant od českého startupu Brightify nebo tradiční Xcode z dílen Applu. Vznikají však také vizuálně zajímavé manuály, které programování a design učí, jako třeba nástroj Design+Code 2 iOS.

Design+Code 2 iOS, za kterým stojí Kanaďan Meng To se svým týmem, je aplikace, která nabízí detailní pohled na to, jak vyvíjet aplikace pro iPhony a iPady za pomocí nástrojů jako Sketch, Framer či Xcode 9. Tvůrci slibují, že to nejzásadnější se začínající vývojáři dozví ve 44 hodinách přiloženého audiovizuálního obsahu.

4DB6C6D9-6D5F-45F9-867F-A96D309E6ECB

Přečtěte si takéNová generace iPhonu X by se měla dočkat znatelně menšího výřezu v horní částiNová generace iPhonu X by se měla dočkat znatelně menšího výřezu v horní části

Aplikace skrývá několik kapitol, které popisují jednotlivé prvky a postupy vztahujících se k daným segmentům programování a designu. Nechybí tak například kapitola o základech operačního systému iOS 11, respektive s jakými barvami či animacemi je možné pracovat, nebo sekce s popisem designových a funkčních odlišností iPhonů (včetně nového iPhonu X) a iPadů.

8FC1788E-F2EA-4DCC-AAD4-1D5A767D9682

Součástí aplikace je i výuka nástroje Sketch a jeho zásadních prvků, které jsou pro uživatele zpracovány do přehledné grafické podoby tak, aby pochopili veškeré souvislosti. S tím se pojí i vývojářská platforma Xcode 9, jejíž výuka je rozdělena do dvou kapitol, které se zaměřují nejen na základy programovacího jazyka Swift 4, v němž jsou aplikace pro iOS vytvářeny, ale také na její propojení právě se Sketchem.

5915A8E3-3BC4-4739-A5A0-6B6B23BF74B7

Vedle toho, že je aplikaci možné využívat jak na mobilních zařízení, tak na desktopu, a to bez nutnosti připojení k internetu, si mohou uživatelé pomocí integrovaných testů sami prověřit načerpané znalosti. Design+Code 2 iOS (včetně lekcí z první verze aplikace pro iOS 10 a Swift 3) je možné vyzkoušet zdarma po dobu 7 dní – následně je nutné předplatné za 12 dolarů měsíčně. Lze však využít výhodnějšího předplatného za cenu 6 dolarů za měsíc s předplacením jednoho roku.

Foto: Design+Code

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym