Českému fintech startupu RoklenFx vzrostl obrat směn o 263 procent na 10 miliard Kč

Michal PtáčekMichal Ptáček

roklen
0Zobrazit komentáře

Tuzemský fintech startup RoklenFx, který nabízí směnu měn vesměs pro podnikatele a firmy s kurzovou marží 0,08 % – 0,24 %, má za sebou z pohledu čísel úspěšný rok. Platformě, která umožnuje směňovat do více než 30 měn, přijímat platby v cizích měnách z různých zemí a také peníze do jiných zemí posílat, totiž v roce 2017 narostl obrat směn z předloňských 3,8 miliardy korun na 10 miliard Kč. To představuje nárůst o zhruba 263 procent.

Počet klientů platformy spadající pod finanční skupinu Roklen provozující také například crowdfundingový portál Fundlift.cz, pak meziročně vyrostl přibližně o 212 procent na 4152 klientů.

ethcc

Přečtěte si takéKryptoměna Ethereum poprvé překročila hranici 1000 dolarůKryptoměna Ethereum poprvé překročila hranici 1000 dolarů

„Na přelomu března a dubna jsme v souvislosti s ukončením režimu kurzového závazku České národní banky zaznamenali opravdu velmi výrazný nárůst objemu směn. Ke konci loňského roku měly podstatný vliv na objem obchodů také spekulace ohledně dalšího zvyšování úrokových sazeb ze strany ČNB,“ říká obchodní ředitel skupiny Roklen Petr Kubíček.

V souvislosti s výše zmíněnými údaji rostl i počet transakcí, který se na platformě vyšplhal na 18 500, s tím, že drtivou většinu dle RoklenFx v tomto případě tvořily měnové páry EURCZK, USDCZK a EURUSD.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym