České CDN77 a SuperHosting Zdeňka Cendry loni překročily tržby ve výši 400 milionů korun

cdn77-new-website

Nová verze…

0Zobrazit komentáře

Internetový podnikatel Zdeněk Cendra je v českých kruzích známý především pro svůj byznys s webhostingem SuperHosting.cz, který začal vznikat již v roce 2002. Nicméně mimo jiných firem v roce 2013 založil také CDN77.com poskytující CDN, které dokáže zajistit rychlejší načítání webů za pomocí datacenter ve více než 32 lokalitách po celém světě.

Celá skupina CDN77.com a SuperHosting za minulý rok utržila více než 400 milionů korun bez DPH, což je zhruba o 150 milionů korun více, než v předcházejícím roce. Na rok 2018 si nastavil Cendra cíl 600 milionů korun ke kterým by mu měla pomoci i nová spolupráce s Českou televizí na iVysilani.cz či s internetovou televizí DVTV.

iovine

Přečtěte si takéSpoluzakladatel sluchátek Beats, které za 3 miliardy dolarů koupil Apple, se chystá na odchod z firmySpoluzakladatel sluchátek Beats, které za 3 miliardy dolarů koupil Apple, se chystá na odchod z firmy

Žádná z firem, jak sám potvrzuje, nikdy nevyužila venture kapitálu a pro tento rok mimo jiné skupina plánuje vypuštění nové firmy, která by se měla týkat síťové analytiky. Za loňský rok jen do rozšíření hardwaru firmy ve skupině proinvestovaly kolem 100 milionů korun a v aktuálním roce se chce především CDN77 přiblížit ještě více americkému trhu.

cdn

Obě skupiny mají momentálně kolem 85 zaměstnanců s cílem za letošek navýšit jejich počet na 100. Cendra k tomu dodává, že se nechce pouštět do masivního náboru, ale spíše si vybírat menší počet těch nejkvalitnějších lidí. Souběžně s tím se také firmy rozšířily do v pořadí již třetí vily v Praze Na Šafránce.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym