Česká Etnetera chystá Mobile Academy, kde chce naučit lidi vyvíjet iOS aplikace v jazyku Swift

Michal PtáčekMichal Ptáček

Vývoj aplikací a her pro mobilní platformy býval až poměrně donedávna technicky jednou z nejnáročnějších disciplín. A to zejména v případě vývoje pro mobilní platformu iOS, kde byli vývojáři nuceni dlouhá léta používat poměrně zastaralý a složitý programovací jazyk Objective-C.

To se změnilo v létě roku 2014, kdy technologický gigant Apple představil vlastní programovací jazyk s názvem Swift, který umožňuje násobně rychlejší, modernější  a jednodušší vývoj. Právě na jeho další rozšíření a výuku se nyní zaměřili i v české technologické společnosti Etnetera, kde připravili projekt s názvem Mobile Academy – ucelený kurz v oblasti mobilního vývoje, zaměřující se právě na platformu iOS a jazyk Swift.

kiwi

Přečtěte si takéOliver Dlouhý dominuje evropskému žebříčku Forbes 30 pod 30. Umístil se i Josef PrůšaOliver Dlouhý dominuje evropskému žebříčku Forbes 30 pod 30. Umístil se i Josef Průša

Průběh Mobile Academy

Studium, jehož cílem má být účastníky naučit programovat právě ve Swiftu, bude probíhat 8 týdnů, s tím, že  v každém bude vždy jeden celodenní workshop složený z teorie a praktických cvičení a účastníci si zároveň jednou týdně domů odnesnou domácí úkol, ve kterém budou nuceni svépomocí vyřešit některou ze zadaných úloh, či samostatně vyvíjet. Pro úspěšné ukončení kurzu pak bude zapotřebí navštívit alespoň 6 workshopů a splnit všechny domácí úkoly.

Budova Etnetera

Kanceláře Etnetery v pražských Holešovicích

Mentoři

Samotnou výuku na jednotlivých kurzech, které budou probíhat v sídle Etnetery v pražských Holešovicích, si pak vezmou na starost iOS vývojáři z Etnetery, jmenovitě Petr Urban, Jan Čislinský, Jiří Zoudun a Miloš Felix.

Přihlášky

Účastníci akademie budou vybírání na základě přijatých přihlášek, kdy Etnetera pozve několik desítek účastníků na osobní setkání v únoru 2018. Z nich následně Etnetera v únoru vybere budoucí studenty, kteří absolvují celý kurz.

Registrace jsou otevřené do konce ledna, s tím, že samotná akademie proběhne od března do dubna tohoto roku. Celou událost pak koncem dubna zakončí „promoce“. Zaregistrovat se můžete zde.

EMA Zoudun & Číslinský

Lektoři Jan Čislinský a Jiří Zoudun