Bývalý CTO Tinderu spouští seznamovací aplikaci Ripple, která se chce poučit z chyb LinkedInu

Jiří SvobodaJiří Svoboda

ripple1
0Zobrazit komentáře

Když se vývojář Ryan Ogle ukázal na začátku prosince v Praze na akci Silicon Valley Insights,  hovořil zde ještě spíše v souvislosti se svou předchozí rolí dlouholetého CTO Tinderu. Již tehdy však naznačil obrysy svého dalšího projektu, aplikace Ripple, která má nabízet nový způsob profesionálního networkingu.

Neuplynul ani měsíc a Ripple přistál v pondělí na App Store a Google Play. Přestože Ogle se vymezuje vůči zjednodušení, že se jedná jen o „Tinder pro byznys“, používá podobné principy, které mají řešit nedostatky dnešní největší profesní sítě, LinkedInu. Ten je kromě designových problémů podle Ogleho opředen také nepříjemnostmi jako nevyžádané zprávy nebo spojení.

hyperloopone

Přečtěte si takéVirgin Hyperloop One vyvinul aplikaci, ve které si můžete zkusit naplánovat cestu hyperloopemVirgin Hyperloop One vyvinul aplikaci, ve které si můžete zkusit naplánovat cestu hyperloopem

Ripple ze všeho nejdříve stáhne existující data z profilů uživatele na jiných sociálních sítích, čímž zrychlí proces vyplnění profilu. Následně nabízí několik funkcí –  spojování s ostatními členy přes uživatelské prostředí podobné Tinderu, vytváření skupin a událostí, či sledování nejdůležitějších zpráv podle individuálních preferencí.

Zajímavá a do jisté míry kontroverzní je funkce, která dovolí podle fotky najít uživatele na platformě a ještě rychleji se s ním tak spojit.

ripple2

Vše je teprve na začátku, nicméně doposud provoz nebyl hladký. Podle uživatelských recenzí je aplikace nestabilní,  na mnohých zařízeních s operačním systém Android vůbec nejde spustit. Vývojáři podle svých slov pracují na rychlé nápravě, nicméně je to samotné pojmenování projektu, které působí možná ještě závažnější problém. Shoduje se totiž s pojmenováním populární kryptoměny Ripple a tak je pro uživatele problém vůbec aplikaci najít.

Ripple, který, jak píše magazín TechCrunch, vznikl v rámci interního hackatonu, vytvářejí také Paul Cafardo a Gareth Johnson, Ogleho bývalí kolegové z Tinderu. Celý projekt je pak financován z koncernu Match Group, pod který patří i samotný Tinder či známá seznamka Match.com.

ripple3

Ryan Ogle na akci Silicon Valley Insights

Foto: Ripple, STRV

Diskuze (0)

Novinka

Anonym