Boring Company Elona Muska představila mapu budoucí trasy svého přepravního systému

boringcompany2
0Zobrazit komentáře

Včera jsme se zmiňovali o ambiciózním plánu Tesly zvýšit svoji aktuální tržní hodnotu během 10 let na více než 10násobek a o možné odměně Elona Muska za splnění takové mise ve výši až 78 miliard dolarů. Dnes bychom mohli pokračovat uspěšným zážehem motorů dosud největší rakety SpaceX Falcon Heavy, který proběhl během včerejška, a nebo skončíme u kontroverzní firmy The Boring Company, do níž se Musk pustil teprve nedávno.

Ať už to bude cokoliv, středobodem je vždy inovace a zjednodušení života běžných lidí. Konkrétně The Boring Company postupuje kupředu ve svém plánu vybudování sítě podzemních tunelů pod Los Angeles, které budou sloužit k přepravě lidí po celém městě bez závislosti na klasickém systému hromadné dopravy nebo vlastním automobilu.

miton

Přečtěte si takéMiton posiluje Pavel Vopařil, který vedl miliardový prodej SlevomatuMiton posiluje Pavel Vopařil, který vedl miliardový prodej Slevomatu

K tomu The Boring Company nově ukázalo, na jakých přesně trasách plánuje společnost v nejbližších letech tunely budovat. Začíná od části Hawthorne a prozatím končí ve West LA s tím, že pokud vše půjde podle plánů, mohly by mezi dalšími trasami být i LAX (hlavní letiště v Los Angeles), Santa Monica, centrum města, ale i vzdálené letiště Long Beach Airport či část Sherman Oaks.

boringcompanymap

Červeně zaznačená je aktuálně budovaná trasa. Modře pak všechny další plánované.

Prvotní tunel by měl mít 6,5 mil a byl již oficiálně schválen městěm. Další plány prozatím nemají jasnější obrysy, nicméně k vidění je i jeden z konceptů možného přepravního prostředku, kterým se budou pasažéři v podzemním systému prohánět (titulní fotka článku). Vejít by se do něj mělo zhruba 16 pasažérů a maximální rychlost by měla dosáhnout až 241 kilometrů za hodinu.

Smělé plány směrem na východ

Kromě jiného se navíc The Boring Company baví s vedením města Chicago, kde by podobný systém měl během několika let vzniknout také. Jak v Los Angeles, tak potenciálně v Chicagu bude celý systém hrazen ze soukromých prostředků firmy – město na tom nebude mít žádnou participaci. Pro pasažéry jako takové pak nebude cena jízdy vyšší, než běžná cena hromadné dopravy.

Jednání s The Borging Company potvrdilo i Culver City, které leží jižně od Los Angeles, a kam by se měl tunel rozšířit.

Foto: The Boring Company

Diskuze (0)

Novinka

Anonym