Acer představil nejtenčí notebook světa, do kterého lze vložit i SIM kartu

Filip HouskaFilip Houska

acer
0Zobrazit komentáře

Největší konference se spotřebitelskou elektronikou na světě CES, která startuje dnes v Las Vegas, zpravidla není tím pravým místem, kde představovat nové notebooky. Důvod je zřejmý: notebooky již tolik netáhnou a lidé přicházejí kvůli zajímavějším a revolučnějším věcem, aktuálně například kvůli autonomním vozům, umělé inteligenci nebo virtuální a rozšířené realitě.

Acer má však patrně jiný názor, a možná oprávněný. Tato tchajwanská technologická firma zde totiž s předstihem ukázala tři aktualizované modely svých laptopů, ze kterých zaujme hlavně nová verze ultratenkého modelu Swift 7, a to hlavně díky své tloušťce. S 8,98 milimetry se podle Aceru jedná o nejtenčí laptop na světě.

falconheavy

Přečtěte si takéSpaceX ukázal plně sestavenou raketu Falcon Heavy, která má odstartovat už tento měsícSpaceX ukázal plně sestavenou raketu Falcon Heavy, která má odstartovat už tento měsíc

Co se týče výbavy, Acer se nepouštěl do žádných zásadních inovací. Pod minimalisticky provedeným hliníkovým tělem se 14″ dotykovým displejem s rozlišením Full HD tepe procesor Core i7 od Intelu, kterému sekunduje 8GB RAM. Uživatelům se také nabízí 256GB SSD úložiště, periférie jako dvojice USB-C, čtečka SD karet či sluchátkový jack nebo čtečka otisku prstu.

4107E8E3-3D11-4A94-BB53-94D21C4AC8B4

Patrně klíčovým bodem, proč nový Swift 7 pořídit, je integrace eSIM a LTE modemu, což u notebooků není tak standardní. I když je eSIM pro Českou republiku zatím vzdálenou budoucností, LTE je běžně použitelné a Acer i pro české zájemce nabízí 1 GB dat zdarma, které sjednal se společností Transatel.

0C988A1B-CD56-4DD1-AEEF-E2DE51C48675

Co nejspíš zarazí je cena, která je nasazena poměrně vysoko. Tchajwanský výrobce za novinku chce 1 700 eur, respektive nějakých 43 tisíc korun. Nutno dodat, že za tuto cenovku lze pořídit celou řadu výkonnějších notebooků (včetně nejnovějšího MacBooku Pro) a je na místě předpokládat, že dost lidí od nákupu odradí.

DCCC53ED-DC5B-4B73-A18E-A72032DEABCC

Prodej v začíná v březnu, do Evropy se má dostat o měsíc později

Foto: Acer

Diskuze (0)

Novinka

Anonym