Zakladatel Rohlik.cz Tomáš Čupr v něm získává dalších 15 % v hodnotě 186 milionů korun

tomascupr

Zakladatel a CEO Rohlik.cz, Tomáš Čupr

0Zobrazit komentáře

V největším online supermarketu Rohlik.cz se dějí velké změny. Tomáš Čupr, původní zakladatel Rohlik.cz a dříve také portálů Damejidlo.cz či Slevomat, totiž díky odkupu dalšího podílu získává majoritu v celé firmě. Doposud držel 39% podíl, ze kterého se nyní díky odkupu od jedné z investičních firem Rohlik.cz stane téměř 55 procent.

Tomáš Čupr za 14,52% podíl zaplatí české investiční skupině Enern 186,65 milionů korun, konkrétně pak 60,6 milionů při uzavření dohody, do dvou let dalších 63 milionů a do pěti let zbývajících 63 milionů. Dvě poslední splátky jsou navíc úročeny 8 % ročně, takže se může výsledná částka posunout výrazně k 200 milionům korun.

492C76B6-38DE-4196-95A3-C32B86B49BB2

Přečtěte si takéVyfocením jídla přes aplikaci Foodvisor zjistíte, z čeho se skládá a jaké jsou jeho nutriční hodnotyVyfocením jídla přes aplikaci Foodvisor zjistíte, z čeho se skládá a jaké jsou jeho nutriční hodnoty

Samotnému Enernu po celé akci zůstane necelých 28 % a další tuzemské investiční skupině Miton pak přibližně 11,6 procenta. Rohlik.cz v loňském roce poskočil na obrat ve výši 960 milionů korun s čistou ztrátou 78 milionů, která je vzhledem k rychlé expanzi a spouštění nových služeb v únosném měřítku.

rohlik

Letos by se pak měl obrat posunout ke 2 miliardám korun a v nejbližší době bude Rohlik.cz koukat také po zahraniční expanzi do Německa a dalších zemí střední a západní Evropy. Valuace Rohlik.cz se po nových změnách posunula přibližně na 1,2 miliardy korun.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym