Vyfocením jídla přes aplikaci Foodvisor zjistíte, z čeho se skládá a jaké jsou jeho nutriční hodnoty

Filip HouskaFilip Houska

492C76B6-38DE-4196-95A3-C32B86B49BB2
0Zobrazit komentáře

Nelze zpochybňovat situaci dnešní doby, kdy se čím dál více lidí začíná přiklánět ke zdravější stravě. S růstem mediálního nátlaku o tom, co špatného člověk v běžném jídle konzumuje a nejrůznějších mobilních aplikací, které dokáží poměrně přesně měřit příjem kalorií a dalších hodnot, vlastně není ani čemu divit. Právě takové aplikace, jež dokáží chtějí zároveň motivovat, mohou být klíčovým prvkem (včetně vlastního odhodlání) pro zdravější život.

Podobně to vnímá i francouzský startup Foodvisor. Ten stojí za stejnojmennou aplikací, která je typickým prostředkem pro monitorování hodnot, které do svého těla dostáváte. Foodvisor totiž dokáže na základě strojového učení, respektive metody „deep learning“, zjistit nutriční hodnoty daného jídla, a to pouhým vyfocením.

clever

Přečtěte si takéČeský startup CleverAnalytics vyvinul nástroj pro analýzu byznysových dat na mapáchČeský startup CleverAnalytics vyvinul nástroj pro analýzu byznysových dat na mapách

Celý proces spočívá v pořízení fotky konkrétního pokrmu, která takřka ihned podstoupí analýzu, na jejímž základě zjistíte, kolik proteinů, sacharidů, tuků nebo vlákniny vaše jídlo obsahuje. Zároveň rozezná i jednotlivé suroviny, což se může hodit v případech, kdy přesně nevíte, co jíte.

Jelikož Foodvisor spolupracuje v rámci iOS s fitness aplikacemi Apple Health, dokáže měřit i výdej kilokalorií a následně vás informuje, kolik kilokalorií byste do sebe ještě měli dostat, případně o jaké množství jste vaši stanovenou hranici na základě věku, váhy, výšky a sportovní aktivity překročili. Nechybí ani možnost denního, týdenního či měsíčního grafického vyobrazení a porovnání.

Aplikaci Foodvisor můžete zdarma stahovat na App Store (iOS). Varianta pro operační systém Android je zatím nedostupná.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym