V globálním Product Hunt hackathonu vyhrál nástroj pomáhající s daněním příjmů z kryptoměn

tokentax
0Zobrazit komentáře

Začátkem minulého roku se oblíbená platforma pro sdílení zajímavých internetových projektů Product Hunt dostala do rukou investičního portálu AngelList, který ji koupil za bezmála 20 milionů dolarů. Od té doby Product Hunt ušel velký kus cesty, zapojil spoustu nových funkcí a spustil nástroj Ship, přes který lze vytvořit jednoduchou landing page s chystaným projektem a přihlášením do odběru novinek.

Přibližně před měsícem se navíc Product Hunt pustil do pořádání prvního globálního hackathonu, který se odehrával čistě online, dal svým účastníkům k dispozici přístup do již zmíněného Ship a k dalším nástrojům a lákal na ceny v hodnotě 250 tisíc dolarů. Hackathon, kam se se přihlásilo 4500 lidí ze 124 zemí, během minulých týdnů skončil a nyní jsou známy výsledky.

clever

Přečtěte si takéČeský startup CleverAnalytics vyvinul nástroj pro analýzu byznysových dat na mapáchČeský startup CleverAnalytics vyvinul nástroj pro analýzu byznysových dat na mapách

Celý hackathon byl rozdělen do 6 hlavních kategorií – Blockchain/Crypto, AI/Machine Learning, Slack, Google Assistant, Social Impact či Augmented Reality (rozšířená realita) a poté na celkového vítěze, o kterém hlasovala odborná porota. V kategorii Blockchain/Crypto zvítězil projekt Supermax, který dovoluje vývojářům na hlavním Ethereum blockchainu využít API pro přístup k datům v mnohem jednodušší formě, než jsou zvyklí – nemusí tak procházet velmi nepřehledné zdroje dat pro transakce a logy.

supermax

Supermax

Do kategorie Social Impact se zapojilo takřka 40 % všech zúčastněných a na prvním místě se umístil projekt Donate Your Website, což je jednoduchý plugin pro webové stránky, které chtějí „darovat“ svůj traffic na dobrou věc. Konkrétně implementují několik řádků kódu, které návštěvníkům takových webů zobrazí celostránkové okno s možností přechodu na podpoření události.

donate

Donate Your Website

V kategorii AI / Machine Learning se objevil velmi zajímavý projekt Audify, který automaticky sbírá data o tom, jaké weby procházíte, jaký obsah nejvíce čtete a poté ze všech relevantních článků dokáže dát dohromady několikaminutový souhrn, který je douhý podle toho, kolik máte zrovna času. Audify bude k dispozici v mobilní aplikaci, přes Amazon Alexa či Google Home.

audify

Scavengar, to je jméno projektu, který ovládl kategorii Augemented, neboli rozšířené reality. Scavengar funguje v reálném prostředí, ve kterém je, podobně jako třeba Pokémon Go, nutné hledat vybrané lokace a na nich sbírat předměty, za které hráč získá další body, vše na základě kamery v chytrém telefonu a rozšířené reality.

scavengar

Scavengar

Slack je dnes využíván v téměř každém startupu, který má v týmu již více členů, především pak těch, kteří pracují na dálku. Pro Slack vzniklo za poslední 2 roky neuvěřitelné množství rozšíření, od gifů, přes trackery stráveného času až po propojení s to-do listy. Projekt Klue, který zvítěžil v kategorii Slack, ale přišel s něčím novým. Konkrétně textovou hrou, která nostalgicky přináší do tohoto komunikačního nástroje týmové řešení záhady úniku dat ke konkurenci.

klue

Klue

U kategorie Google Assistant se na prvním místě objevil startup Autometa, který po propojení zařízení do OBD automobilu dokáže pomocí Google asistenta zprostředkovat komunikaci mezi vámi a autem. Na dálku se tak můžete auta zeptat kolik má zrovna benzínu, zda má plně dobitou baterii, kde přesně se nachází nebo zda nemá nějaké technické problémy.

autometa

Autometa

Celkovým vítěžem Product Hunt Hackathonu se ovšem jednoznačně stal projekt Token Tax, který pomáhá se správným daněním příjmů z prodeje kryptoměn. Nové regulace, které chystá mnoho zemí, totiž říkají, že i každá směna jednotlivých měn, ať už je to Bitcoin, Ethereum, Litecoin nebo Verge spadá pod tzv. capital gain, tedy je nutné z rozdílu ceny (zisku) zaplatit patřičnou daň. Token Tax po napojení na největších směnárny automaticky taková data posbírá a vytvoří z nich daňový přehled pro odeslání.

Duo stojící za Token Tax vyhraje 100 tisíc dolarů v kreditech na servery od Amazonu (AWS), letenky, ubytování a vstup na technologickou konferenci TechCrunch Distrupt a přístup do Atlas Stripe, přes který lze založit firmu a bankovní účet online. Kompletní výsledky hackathonu lze najít zde.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym