Projektem roku v anketě Křišťálová Lupa 2017 se stal Hlídač státu. DVTV získalo cenu popularity

Michal PtáčekMichal Ptáček

0Zobrazit komentáře

V pražském divadla Archa včera proběhl již 12. ročník předávaní tradičních cen českého internetu: Křištálová Lupa, kde se na základě hlasování veřejnosti a odborné poroty, každoročně vybírají a oceňují nejoblíbenější projekty, služby nebo osobnosti české internetové scény.

Projektem roku se v tomto ročníku stal Hlídač státu, služba kterou založil známý internetový podnikatel, investor a spoluzakladatel internetového vyhledávače Atlas, Michal Bláha, který si dal za cíl ztransparentnit obchodování státu, místní správy, politiků a firem. Osobností roku se dle očekávání stal Janek Rubeš, s tím, že cenu popularity v diváckém hlasování si stejně jako loni a předloni odnesla internetová televize DVTV.

prusa

Přečtěte si takéJosef Průša z Prusa Research: Máme nejlepší 3D tiskárny na světě, efektivita je pro nás více než designJosef Průša z Prusa Research: Máme nejlepší 3D tiskárny na světě, efektivita je pro nás více než design

I v dalších kategoriích, ve kterých hlasovala odborná porota složená z novinářů a osobností české online scény, pak nebyla nouze o zajímavá jména nebo projekty. Například nejlepším globálním projektem českých tvůrců se stala služba Windy, za kterou stojí zakladatel vyhledávače Seznam, Ivo Lukačovič, Alza Bitcoiny dominovaly v kategorii ecommerce inspirace a Kazmova One Man Show s dílem Prostřeno, zase v kategorii marketingová inspirace. Anticenu pak dle očekávaní obdrželo EET pro ecommerce.

Souhrnný přehled vítězů pak vypadá následovně:

Hodnocení odborné poroty:

Projekt roku: Hlídač státu
Osobnost roku: Janek Rubeš
Anticena: EET v oblasti e-commerce
E-commerce inspirace: Alza Bitcoiny
Marketingová inspirace: One man show – Prostřeno
Obsahová inspirace: HlídacíPes.org
Globální projekty českých tvůrců: Windy
Veřejně prospěšná služba – cena České televize: Registr smluv

Hlasování veřejnosti:

Cena popularity: DVTV
Zpravodajství: DVTV
Internetové obchodování: Alza.cz
Nástroje a služby: ČSFD
Zájmové weby: Edna.cz
One (wo)man show: Databazeknih.cz

hlidac-statu

Projekt roku Hlídač Státu

foto: Lupa.cz

Diskuze (0)

Novinka

Anonym