Neznámý investor do Bitcoinu rozdává na charitativní účely více než 86 milionů dolarů

pineapplefund
0Zobrazit komentáře

S rostoucí cenou Bitcoinu se postupně objevuje i stále více dolarových milionářů, kteří investovali před několika lety a podařilo se jim odolat prodeji až do dnešního dne. Příkladem za vše mohou být bratři Winklewosovi, kteří na Facebooku vysoudili 65 milionů dolarů jako odškodné a následně investovali většinu do Bitcoinu. Dnes v něm mají majetek v hodnotě více než miliardy dolarů.

Dnes se na populárním diskuzním serveru Reddit objevila velmi zajímavá věc. Neznámý člověk, který investoval do Bitcoinu ještě v dobách, kdy se dnes mohutná měna prodávala za jednotky dolarů, založil fond, kterým chce přispět na charitativní účely. The Pineapple Fund, jak mu říká, disponuje kapitálem ve výši 5057 BTC, tedy asi 86,9 milionů dolarů, respektive téměř 1,9 miliard korun.

Processed with VSCO with c2 preset

Přečtěte si takéAdam Šitavanc a Radim Stezka z Queens: Velké řetězce nás netrápí, prodáváme to, co je trendyAdam Šitavanc a Radim Stezka z Queens: Velké řetězce nás netrápí, prodáváme to, co je trendy

Peníze z fondu jsou postupně zasílány nejrůznějším charitativním organizacím a zatím z nich bylo darováno zhruba 3 miliony dolarů. Člověk stojící za touto iniciativou ovšem zůstává v anonymitě s důvodem toho, že jednoduše nechce být vidět, nechce aby se psalo přímo o něm, jak z pohledu bezpečnosti, tak toho, že publicitu nepotřebuje.

redditbtc

Částka, kterou rozdává na charitativní účely je prý větší část toho, jakým majetkem celkově disponuje a důvodem vzdávání se části svého „bohatství“ je to, že má jednoduše tolik peněz, které nikdy ani nedokáže spotřebovat a chce alespoň tímto způsobem dát něco zpět světu. Jakákoliv organizace, včetně těch v Česku, se může navíc přihlásit zde a požádat o příspěvek.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym