LEGO představilo AR aplikaci, se kterou můžete doplňovat vaše stavebnice o virtuální modely

Filip HouskaFilip Houska

66074ADA-068E-4C93-89A7-DFD0884467CB
0Zobrazit komentáře

V průběhu posledních měsíců jsme vám na CzechCrunch představili hned několik zajímavých aplikací založených na rozšířené realitě. Ať už to byla Place od IKEA pro virtuální umísťování nábytku do domácnosti, Figment AR k popuštění fantazie s kreativními animovanými předměty nebo AR View z dílen Amazonu, s níž lze vybírat běžné domácí potřeby a dosazovat je na vybraná místa. Na tento technologický trend, který je zcela nepochybně budoucností (nejen) uživatelského mobilního zážitku, nově naskakuje i gigant na poli kultovních plastových stavebnic.

Dánský výrobce oblíbených stavebnicových hraček LEGO spouští pro iOS vlastní aplikaci na bázi rozšířené reality založené na platformě ARKit. Novinka pod označením AR Studio nabízí uživatelům možnost doplnění existujících fyzických stavebnic o virtuální předměty ze světa LEGO, a to v jakýchkoliv prostorách.

selection

Přečtěte si takéS pomocí nového nástroje ve Photoshopu nebude nutné vybírat objekty na fotografii ručněS pomocí nového nástroje ve Photoshopu nebude nutné vybírat objekty na fotografii ručně

Aplikace nabízí hned několik setů, jmenovitě například policejní a hasičské stanice, vlakovou dopravu nebo oblíbenou edici Ninjago. Zážitky z virtuálně-reálného hraní si děti, na které AR Studio míří (na své si samozřejmě přijdou i dospělí), mohou natočit a následně sdílet s přáteli.

„Tato aplikace je kompletně novou iniciativou od LEGO, protože kombinuje fyzické a digitální prvky. Držíte iPhone nebo iPad a vidíte vaše okolí (pokoj, stůl a tak podobně) přímo na displeje. Jelikož dokáže vnímat tyto prostory, můžete umísťovat virtuální modely do skutečného světa,“ vysvětluje Tom Donaldson, viceprezident úseku Creative Play Lab, který má aplikaci na starosti, pro server WIRED.

Donaldson také dodává, že AR Studio má hned dva směry využití. Jeden je ten, že si uživatel vybere oblíbený model a dosadí jej do skutečného světa k fyzickým stavebnicím, kde si s ním hraje a stačí mu to, nicméně druhým směrem je vyzkoušení si, jak model „funguje“, aby si jej mohl následně koupit v obchodě. Pochopitelně ještě existuje možnost, kdy si bude hrát pouze s virtuálními produkty.

AR Studio, které má být teprve začátkem k rozšířené realitě v podání této firmy, je dostupné zdarma na App Store (aplikace se zatím bohužel nezobrazuje). Jak již to u aplikací založených na ARKitu bývá, i tady je nutné mít minimálně iPhone 6s či novější iPad s operačním systémem iOS 11.

Foto: Reprofoto, YouTube [1; 2]

Diskuze (0)

Novinka

Anonym