Čeští STRV oznámili, že stojí za webovou verzí seznamky Tinder

Jiří SvobodaJiří Svoboda

strvfounders

Zakladatelé STRV

0Zobrazit komentáře

České studio STRV, které se zaměřuje převážně na vývoj mobilních a webových aplikací, získalo do svého portfolia dalšího významného klienta. Během včerejšího setkání se zástupci předních českých médií nám totiž STRV potvrdilo, že stojí za kompletním vývojem webové verze notoricky známé seznamky Tinder. Ta by podle odhadů měla jako samostatný byznys hodnotu 1,6 miliard dolarů.

Prohlížečová verze Tinderu byla vypuštěna již na konci března tohoto roku, STRV se však rozhodlo oznámit svou účast na projektu až teď. Ne náhodou totiž do Prahy na jejich sérii přednášek Silicon Valley Insights pozvali tento čtvrtek Ryana Ogleho, člověka, co až do letošního léta v Tinderu zastával pozici CTO.

vidme

Přečtěte si takéPopulární videoplatforma Vidme, do které bylo nainvestováno přes 9 milionů dolarů, končíPopulární videoplatforma Vidme, do které bylo nainvestováno přes 9 milionů dolarů, končí

Tinder se s STRV spojil i přesto, že podle Ogleho obvykle nepracuje s externími firmami. Nejedná se však o první projekt, na kterém spolu oba subjekty dělaly společně. „Jednoho dne prostě kluci z STRV vešli do našich kanceláří s Tinder aplikací pro Apple TV,“ vzpomínal Ogle. Ta prý sklidila úspěch a tak se Tinder s STRV pustil do většího sousta. Jak řekl COO STRV Lubo Smid, část jeho týmu byla po čas vývoje relokována v přímo kancelářích Tinderu v Los Angeles.

Aktuální číslo počtu uživatel Tinderu není znám, 24 % z nich si však podle webu Business of Apps platí prémiové funkce. Poměrně velké procento platících uživatelů tak ještě více koresponduje i se zvyšujícím se počtem stažení, které na podzim naznačovaly přední příčky žebříčcích na AppStore i Google Play. Tinder vzešel v roce 2012 z inkubátoru Hatch Labs a dnes je součástí skupiny internetových seznamek sdružovaných pod Match Group, LCC.

Ryan Ogle, který se mimo jiné aktuálně pouští do vlastního startupu Arimus, bude na otázky diváků a Lubo Smida odpovídat na dalším Silicon Valley Insights  tento čtvrtek od 19:00 v karlínských kancelářích STRV.

tinder

Diskuze (0)

Novinka

Anonym

STRV

STRV je česká technologická společnost zaměřující se na vývoj softwarových…

Klíčoví lidé

lubo-smid3

Lubo Smid

CEO