České Aukro mění vedení. Novým CEO bude David Vychytil, o provoz se postará David Fuchs

Filip HouskaFilip Houska

D728B9C4-F1B5-400B-BE10-6F7C643653F7
0Zobrazit komentáře

Je tomu sotva měsíc, kdy Aukro, jeden z nejznámějších tuzemských prodejních portálů, ohlásilo novinku v podobě vstupu pražského investičního fondu Leverage Technology s nově získaným 15% podílem. Nyní 14 let stará firma původem ze Zlína podstupuje další změny, konkrétně v nejvyšším managementu.

Na pozici výkonného ředitele (CEO) opět přichází David Vychytil, který Aukro vedl již v letech 2011 a 2012. S tímto krokem se dosavadní CEO a zakladatel Václav Liška, který po odprodeji Aukra jihoafrickou skupinou Naspers v září minulého roku usedl znovu do křesla výkonného ředitele, začíná soustředit výhradně na strategický rozvoj.

michalspak

Přečtěte si takéBývalý COO českého Notina Michal Špak přechází do vedení Mall GroupBývalý COO českého Notina Michal Špak přechází do vedení Mall Group

Liška, jenž se svou firmou FMFox drží v Aukru 17% podíl (zbytek má Agora development, Equity Partners, BDO Advisory a Leverage Technology), komentuje tuto změnu slovy:

„Aukro se za poslední dobu značně rozrostlo. Během rekordně krátkého času jsme vybudovali vlastní platformu a naším cílem je dosáhnout do pěti let 10% podílu tuzemského e-commerce trhu. Jsme si vědomi toho, že se jedná o nelehký úkol, právě proto je zapotřebí, aby firmu vedli zkušení manažeři. Nadále budu dohlížet na strategický vývoj společnosti.“

liska

Václav Liška, zakladatel a dosavadní CEO portálu Aukro

Slovním spojením „zkušení manažeři“ myslel Liška patrně nejen zajímavé štace Vychytila, který má zkušenosti z ředitelské pozice zprostředkovatele e-shopových řešení NetDirect a manažerské činnosti ve firmách jako Mitas nebo ELKO EP, ale také změnu na postu operativního ředitele Aukra. Tam totiž nově usedne David Fuchs, který působil v České spořitelně nebo v pojišťovně Kooperativa. Také je mentorem startupů agentury CzechInvest.

7458C6ED-F34A-44D7-AC12-B1A8B6F8373E

David Fuchs

První krokem bude změna ceníku

Podle vyjádření Vychytila, respektive nového CEO Aukra, má být primárním cílem dosazovat na platformu unikátní zboží, které není na jiných e-shopech běžně dostupné. Mimo to se chystá i změna ceníku pro obchodování.

„Již nyní mohu prozradit, že plánujeme změnu v ceníku, která přinese úlevu prodejcům, kteří pro obchodování využívají aukce od 1 Kč nebo vystavují přes mobilní aplikaci. V obou případech budou brzy tyto formáty vystavení zcela zdarma,“ říká.

C347FFE1-C379-40CB-8026-510103235FB3

David Vychytil

Diskuze (0)

Novinka

Anonym