Aplikace WhatTheFont na základě fotky z mobilu rozpozná jakékoliv písmo

1
0Zobrazit komentáře

Pravděpodobně znáte situace, kdy si prohlížíte web či jdete po ulici, koukáte na reklamy a najednou zahlédnete písmo, neboli font, který vás nějakým způsobem zaujme – a i když je to na webu jednodušší, spousta lidí si zkrátka není schopna najít ve zdrojovém kódu přesný font pro další využití, natož ho pak rozpoznat z pouhého vizuálu. Přesně pro tyto potřeby je zde online nástroj WhatTheFont od MyFonts, který je nově kromě webové verze dostupný i na mobilních zařízeních.

Na základě umělé inteligence a strojového učení, která zpracovává jednotlivé části písma (zaoblení, vzdálenost mezi charaktery, zarovnání písma apod.), je aplikace schopna vybrat v cca. 130 tisíci fontů databázi ten, který by měl být nejpodobnější, ideálně pak zcela totožný. Funguje tak podobně jako třeba Shazam pro hudbu.

datart-ceo

Přečtěte si takéNovým CEO Datartu se stává Tomáš BalíkNovým CEO Datartu se stává Tomáš Balík

Webová i mobilní aplikace je zcela zdarma, zpracování každé fotografie je pak možné během několika sekund. V rámci našeho testování se podařilo odhalit ten správný font zhruba v 8 z 10 případů. Samozřejmě záleží na kvalitě fotografie a její ostrosti, stejně jako na tom, zda je opravdu dané nebo velmi podobné písmo v databázi.

whatthefont2

Každý z nalezených fontů lze pak rovnou stáhnout, případně zakoupit. Kromě jednotlivého vyhledávání je zároveň možné v rámci jedné fotografie vybrat i více míst, ze kterých aplikace písmo přečte. Stahovat lze pro iOS i Android.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym