Uber se chystá do dvou let vstoupit na burzu s valuací 70 miliard dolarů

Uber App
0Zobrazit komentáře

V aktuálně nejhodnotnějším startupu světa se za poslední měsíce událo tolik zásadních věcí, že nyní nikdo neví, jak je na tom vlastně jádro společnosti ve skutečnosti. Počínaje červnovým odchodem zakladatele a někdejšího CEO Travise Kalanicka, problémy se sexuálním obtěžováním, nástupem nového CEO koncem srpna a opakovanými zákazy provozu Uberu v Brně konče.

I přesto to ale vypadá, že se situace trochu stabilizovala a proto stávající CEO startupu Dara Khosrowshahi potvrdil, že se Uber chystá do konce roku 2019 na burzu s veřejnou nabídkou akcií (IPO) při valuaci blížící se 70 miliardám dolarů. Konečně se tak ukáže, zda je valuace startupu opodstatněná a také jaký vlastně bude zájem veřejnosti o firmu, která má za sebou tolik pádů.

ppf

Přečtěte si takéPPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera koupila za půl miliardy 40% podíl v Mall Group a HeurecePPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera koupila za půl miliardy 40% podíl v Mall Group a Heurece

Dle serveru TechCrunch ovšem rozhodnutí nijak neovlivní námluvy s japonským investičním fondem SoftBank, který chce do Uberu během následujících měsíců investovat až 10 miliard dolarů za téměř čtvrtinový podíl ve společnosti.

khosrowshahi

Dara Khosrowshahi, současný CEO Uberu

Foto: Phocuswright / Flickr

Diskuze (0)

Novinka

Anonym