Rakouský designér vymyslel produkt, který vás zbaví závislosti na telefonu

Filip HouskaFilip Houska

web
0Zobrazit komentáře

Pokud občas jen tak bezvýznamně držíte v ruce svůj telefon a přejíždíte po displeji či jej různě osaháváte, nejste v tom rozhodně sami. Na světě je nespočet lidí, kteří si s telefonem hrají jen proto, že jej mají v bezprostřední blízkosti, a podle různých studií se telefonu dotknou až 2 600x denně. Tuto formu závislosti se nově snaží řešit vídeňský designér Klemens Schillinger s netradiční náhradou.

Vymyslel a vytvořil Substitute Phone, napodobeninu novodobých telefonů, která má však s telefony společný pouze tvar. Nenajdete na ní žádný displej nebo jiná funkční tlačítka, pouze řadu několika kamenných kuliček, které mají imitovat známá dotyková gesta jako „swipování“ nebo „zoomování“.

trucktop

Přečtěte si takéElektrický kamion Tesla Semi startuje na 150 000 dolarech. Model s dojezdem 800 km na 180 tisícíchElektrický kamion Tesla Semi startuje na 150 000 dolarech. Model s dojezdem 800 km na 180 tisících

Využití této zajímavé pomůcky na zbavení se závislosti na jedné z nejnávykovější věcí současnosti je samozřejmě různé. Pro někoho může Substitute Phone sloužit jako antistresová hračka, nicméně podle výrobce má v ideálním světě omezit neustálé sahání a ovládání telefonu, když se na něm zrovna nepotřebuje nic řešit.

Substitute Phone, který přichází v pěti různých provedeních, respektive v různém rozložení kuliček, zatím není dostupný. Schillinger však na svých webových stránkách píše, že by měl být prodej spuštěn „brzy“.

Foto: Klemens Schillinger

Diskuze (0)

Novinka

Anonym