Podívejte se, jak vypadala pražská konference o práci s daty a technologii Elastic

0Zobrazit komentáře

Český DataScriptkterý se již přes 10 let zaměřuje na školení v oblasti IT, konkrétně pak složitějších témat kolem administrace, automatizace, devops, s cílením na open source technologie, uspořádal v minulém týdnu svoji dosud největší celodenní konferenci, která dostala jako hlavní témata tzv. Elastic Stack a ElasticSearch – technologii, která pomáhá s analýzou a práci s rozsáhlými daty a hledáním v nich. A CzechCrunch byl u toho.

ElasticSearch je hlavním tématem větších serverů, především pak v oblasti e-commerce, kde je vyhledávání jedním z nejpalčivějších problémů. V prostorách kongresového sálu v IKEMu se tak objevilo 5 řečníků, kteří v pěti hodinových blocích ukázali na reálných příkladech jak analyzovat získaná data s desítky miliony záznamů, jak využít v ElasticSearch češtinu nebo pohledy do analýzy vyhledávání u velkých firem jako NEWTON Media či Gransy, provozující například populární vyhledáváč a registrátor domén Subreg.cz.

Přečtěte si takéUber se naplno vrací do Brna. Soud zrušil veškerá předběžná opatřeníUber se naplno vrací do Brna. Soud zrušil veškerá předběžná opatření

Konference se nakonec zúčastnilo takřka 200 lidí, pro DataScript je to pak druhá podobně velká akce – kdy naposledy šlo o konferenci zaměřenou na Microservices.

Hlavní specializace DataScript jsou totiž on-demand workshopy a kurzy šité na míru firmám a zároveň tzv. Morning Talks, což jsou pravidelná ranní setkání v týdenním invervalu, zaměřená na různá IT témata.

Microservices_2 23.8.2017

Mezi těmi je v následujících týdnech například řeč o technologiích Ansible, Zabbix či Red Hat – Openshift či již zmíněný ElasticSearch nebo třeba Kubernetes. Morning Talks se konají zhruba poslední 2 roky, uskutečněno bylo již přes 80 akcí a všechny následující jsou na 9 hodinu ráno v prostorách Inspiration Hubu na Praze 7.

Jejich kompletní přehled najdete zde.

MorningTalks_2

Ukázka z pravidelných Morning Talks.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym