Oblíbenou videohudební aplikaci musical.ly pohltil za miliardu dolarů čínský technologický gigant

Filip HouskaFilip Houska

Processed with MOLDIV
0Zobrazit komentáře

Ti, kteří mají rádi hudbu a zároveň tvorbu krátkých kreativních videí, již patrně mají zkušenosti s aplikací musical.ly. Tato tři roky stará platforma od stejnojmenného čínského startupu má svou klíčovou uživatelskou základu především ve Spojených státech, ale ani Česku a zbytku světa se nevyhnula. Díky své oblíbenosti a chytrému nápadu pochopitelně lákala větší společnosti, které ji chtěly pojmout pod svá křídla. A jedné se to nyní podařilo.

Musical.ly, díky níž lze nahrávat videa a metodou lip-sync (synchronizace pohybů rtů a zvuku) v nich „zpívat“ konkrétní skladbu, se totiž nyní stává součástí čínské vojářské společnosti Bytedance, která tuto aplikaci podle informací serveru CNNMoney koupila za cenu v rozmezí 800 milionů až jedné miliardy dolarů. Akvizice má být kompletně dokončena ke konci tohoto měsíce.

VTOL Common Reference Model

Přečtěte si takéLetadlová taxi služba uberAIR od Uberu už za 3 roky urychlí dopravu v Los Angeles. Pomůže i NASALetadlová taxi služba uberAIR od Uberu už za 3 roky urychlí dopravu v Los Angeles. Pomůže i NASA

I přes situaci, že musical.ly bude oficiálně pod hlavičkou Bytedance, tak má nadále fungovat jako samostatná platforma se stejným vedením, respektive týmem pod velením spoluzakladatelů Alexe Zhua a Louise Yanga. Hlavním rozdílem a benefitem bude rozšíření na asijské trhy, konkrétně do Japonska, Jižní Korei a Číny, kde paradoxně musical.ly příliš netáhla.

Bytedance, pod kterou spadá i startup specializující se na personalizované tvoření zpravodajských feedů Toutiao a videoplatforma Flipagram, má se zmíněnou akvizicí atakovat hodnotu 20 miliard dolarů, tedy o 9 miliard více než pár měsíců zpět.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym