Nový český proptech startup Spaceflow chce zdigitalizovat život v kancelářských budovách

Michal PtáčekMichal Ptáček

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

0Zobrazit komentáře

Digitalizace a modernizování v Česku začíná v posledních letech ovlivňovat i tradiční obory, které poměrně dlouho zůstávaly moderních startupových inovací ušetřeny. Po fintech je tak aktuálně dalším žhavým trhem například takzvaný „proptech“, nabízející technologická řešení v oblasti realit.

Na tento rozjíždějící vlak nyní naskakuje i český startup Spaceflow, nabízející prostřednictvím své aplikace v základu 4 klíčové funkce a to platformu pro komunikaci s vlastníkem budovy, objednávku služeb, zapojení do akcí v budově či okolí a služby sdílení, například spolujízdy z práce.

lubo1

Přečtěte si takéLubo Smid z STRV: iPhone X je technologickým skokem, home button nikomu chybět nebudeLubo Smid z STRV: iPhone X je technologickým skokem, home button nikomu chybět nebude

„Aplikace reflektuje vývoj na realitním trhu. Nejprve se firmy zaměřily na designové pracovní prostředí, ve kterém se zaměstnanci cítí dobře. Poté se začaly orientovat na dostatečnou nabídku služeb. Dalším logickým krokem je maximální komfort spočívající v digitalizaci komunitního života a právě služeb,“ vysvětluje Lukáš Balík, zakladatel Spaceflow.

Aplikace, která cílí především na vlastníky kancelářských komplexů, rezidencí nebo hotelů tak například umožnuje i snadnější využití vybavení budovy v podobě rezervace společných zasedacích místností, relaxačních zón pro krátkodobou práci, hodin jógy, workshopů a podobně.

spaceflow1

Tradiční kancelářské budovy chceme prostřednictvím digitalizace přiblížit filozofii coworkingových center a hubů, kde spolupráce a sdílení probíhají naprosto přirozeně,“ dodává Balík.

Mezi klienty, kteří služby české platformy začali v Praze využívat, pak aktuálně patří Amazon Court, Nile House, Danube House a Kavčí Hory Office Park.

spaceflow2

Diskuze (0)

Novinka

Anonym