Coworkingový startup WeWork kupuje za desítky milionů dolarů komunitní platformu Meetup

tel-aviv

WeWork v Tel Avivu

0Zobrazit komentáře

Tento rok byl pro největší coworkingový startup: WeWork, tím asi nejlepším v celé jeho historii. V červenci totiž získal investici 500 milionů dolarů na rozjezd v Číně, v srpnu další 3 miliardy dolarů, které posunuly hodnotu startupu přes 20 miliard dolarů a v druhé polovině roku postupně začal s nákupy dalších firem, se kterými může své služby propojit.

Jednou z nich byla programátorská škola Flatiron School, za kterou WeWork zaplatil desítky milionů dolarů či e-commerce web Lord & Taylor. Teprve měsíc po tom přichází ovšem další nová akvizice, ve které si původem newyorkský startup kupuje komunitní platformu Meetup.com, jenž v různých městech po světě ukazuje akce, kde se mohou lidi potkat s dalšími nebo se něco naučit.

iphonese

Přečtěte si takéApple chystá na začátek příštího roku nový telefon, který má nahradit iPhone SEApple chystá na začátek příštího roku nový telefon, který má nahradit iPhone SE

Za server Meetup dle všeho WeWork zaplatil kolem 30 milionů dolarů, přibližně tedy 641 milionů korun, jak informuje CrunchBase. Meetup má momentálně přes 35 milionů aktivních uživatelů a na investicích získal na 19 milionů dolarů.

meetup

Na Meetup, i přesto, že není lokalizován do českého jazyka, jsou minimálně stovky aktivních událostí různě po České republice – většinou pak technologických, zaměřených na programování, design, investice nebo tvorbu startupů. Pro organizátory je to pak jednoduchý přehled o tom, kdo se vlastně jejich akcí zúčastní a zároveň na zasílání různých oznámení.

wework

WeWork v San Diegu

Diskuze (0)

Novinka

Anonym