Český startup na hlídání dětí a úklid domácností Hlidacky.cz spouští službu pro péči o seniory

Filip HouskaFilip Houska

28B0D185-7960-42F3-A5DC-F3BC7F3D4589
0Zobrazit komentáře

Podle statistik žije v Česku asi 1,5 milionů seniorů a řada z nich je nucena vyměnit své vlastní zázemí za domov pro seniory jen z toho důvodu, že se o ně nemá kdo na pravidelné bázi starat. Na takové situace chce nyní reagovat brněnský startup Hlidacky.cz se svou novou službou.

Na platformě Hlidacky.cz se vedle činností jako hlídaní dětí, úklid domácností nebo opatrování domácích mazlíčků objevuje i péče o seniory, kteří chtějí nadále žít ve svých vlastních domovech.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Přečtěte si takéNový český proptech startup Spaceflow chce zdigitalizovat život v kancelářských budováchNový český proptech startup Spaceflow chce zdigitalizovat život v kancelářských budovách

Starat by se o ně měly zkušené hlídačky, které by jim zajišťovaly jak běžné denní úkony jako nákup nebo úklid, tak i například doprovod na úřady. Podle slov startupu by některé hlídačky měly mít i zdravotnické vzdělání a zkušenosti s lidmi trpícími Alzheimerovou nebo Parkinsonovou chorobou či demencí.

„Když byla moje babička nemocná, bylo nutné za ní dojíždět třikrát týdně na hodinu a půl, abychom zkontrolovali, jestli je v pořádku, a pomohli jí s přípravou jídla. Kdybychom měli možnost najít někoho poblíž babičky, kdo by nás u ní občas zastoupil, všem by to hodně pomohlo,“ vysvětluje Petr Šigut, zakladatel služby Hlídačky.cz, která se podobá například zahraničnímu Care.com.

Tato služba by měla být nejen aktuálním řešením, ale také východiskem do budoucna, kdy se podle Českého statistického úřadu předpokladá, že v roce 2050 bude seniorů na českém území dvakrát tolik.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym