České startupové studio Creative Dock a E.ON společně představily vlastní cloudového úložiště solární energie

Michal PtáčekMichal Ptáček

tesla
0Zobrazit komentáře

Solární energie je trendem, který se nevyhybá ani našemu tuzemského trhu a proto není překvapením, že se mu postupně začínají přizpůsobovat i tradiční energetičtí hráči. Jeden z nich, konkrétně energetická společnost E.ON nyní ve spolupráci s českým startupovým studiem Creative Dock, představuje nový projekt vůbec prvního cloudového úložiště solární energie v ČR, tzv. Virtuální baterie.

Ta údajně umožňuje využít energii ze solárních panelů na 100 % bez nutnosti investice do fyzického skladování a přinést domácnostem využití až 100 % energie z vlastní střechy, zvýšit energetickou soběstačnost a tím i nezávislost na výkyvech cen energie.

wersm-jan-rezab-e1432655989433

Přečtěte si takéJan Řežáb po odchodu z pozice CEO v Socialbakers odchází také z čínského GoodbabyJan Řežáb po odchodu z pozice CEO v Socialbakers odchází také z čínského Goodbaby

Největším benefitem pak má byt nakládání s nespotřebovanou energií.  Zákazníci totiž energii, kterou vyrobí prostřednictvím vlastních solárních panelů a kterou nespotřebují, díky virtuální baterii jednoduše pošlou do sítě přes virtuální úložiště a následně jim vůči zaslanému množství bude započteno vše, co naopak později sami spotřebují, když nebudou zrovna vyrábět.

Fotovoltaika se posouvá stále kupředu, proto se i my snažíme přinášet inovativní řešení, která zjednoduší využití solární energie, našim zákazníkům ušetří peníze a čas a zároveň budou šetrné k životnímu prostředí. Jsem velmi rád, že se nám společně s Creative Dockem podařilo projekt úspěšně dotáhnout až do této fáze a doufám, že v budoucnu přinese českým domácnostem zcela nový pohled na využití solární energie,” vysvětluje Martin Záklasník, CEO ve společnosti E.ON.

zpravy

Do budoucna by pak projekt měl nabízet i doplňkové služby jako například analytiku dat, statistiky nebo monitoring produkce a technické nezávadnosti, který bude sloužit i ke sledování případného poklesu výroby oproti očekávání.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym